Attığı Anzak Tweet’i yüzünden işinden oldu

Gonca YAĞCI – LONDRA () Avustralya'nın Special Broadcasting Service (SBS) kanalında çalışan Scott McIntyre Anzak Günü dolayısıyla attığı tweetler yüzünden işinden oldu. İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Scott McIntyre,...

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:03
Attığı Anzak Tweet’i yüzünden işinden oldu






Gonca YAĞCI – LONDRA ()

Avustralya'nın Special Broadcasting Service (SBS) kanalında çalışan Scott McIntyre Anzak Günü dolayısıyla attığı tweetler yüzünden işinden oldu.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Scott McIntyre, Gelibolu Savaşı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla yazdığı tweette "Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin yargısız infazlar, tecavüzler ve hırsızlık yaptıklarını" yazdı.


SBS kanalında futbol muhabirliği ve spikerlik yapan McIntyre "Mısır, Filistin ve Japonya'daki 'cesur' Anzaklar tarafından gerçekleştirilen yargısız infazları, yaygın tecavüzleri ve hırsızlıkları anıyoruz’’ diye Tweet attı.

McIntyre diğer bir Tweet’inde de "Avustralya'nın hiçbir anlaşmazlık içinde olmadığı yabancı bir ülkeye yönelik emperyalist işgalinin kültleştirilmesi, modern toplumun tüm ideallerine aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Kanalın yöneticisi Michael Ebeid ise spor spikerinin açıklamalarını "yakışıksız" ve "saygısızlık" olarak tanımlarken bazı televizyon yorumcuları spikerin attığı tweet’lerin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesi gerektiği için, McIntrye'nin işine son verilmesini eleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.