Avrupa'da saatler bu gece geri alınıyor

Avrupa'da bu gece itibariyle kış saati uygulaması başlıyor.

27 Ekim 2018 Cumartesi 15:56
Avrupa'da saatler bu gece geri alınıyor






28 Ekim 2018 Pazar günü saat 03:00'te, saatler bir saat geri alınacak.Türkiye kış saatine geçmediği için Avrupa ile saat farkı ikiye çıkacak.

Haber: Yaşar KAÇMAZ

Dünyada birçok ülkede her yıl güneş ışığından daha fazla yararlanılabilmesi için, yaz saati uygulamasına geçiliyor. İlkbaharda bir saat ileri, sonhabarda ise bir saat geri alınan saatler, zaman zaman karışıklıklara yol açabiliyor.

Saatler geri alınıyor

Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde 2018 yılında yaz saati uygulaması 28 Ekim 2018 Pazar günü son buluyor. Bu nedenle cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 03:00'te, saatlerin bir saat geri alınması gerekiyor.

Türkiye ile saat farkı ikiye çıkıyor

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını olumsuz etkileyen nokta isw Türkiye ile saat farkının ikiye çıkacak olması. Türkiye, önceki yıl yaz saati uygulamasını sürekli hale getirmiş ve saatlerde değişiklik yapmama kararı almıştı. Bu nedenle, Avrupa ülkeleri yaz saatini uygularken, Türkiye ile aradaki saat farkı birken; kışın ikiye çıkıyor. 

Türkiye kış saati uygulamasına geçmeyince, 28 Ekim 2018 Pazar günü saat farkı Almanya, Belçika, Fransa, Avusturya, Hollanda ve İsviçre'ye 2'ye, İngiltere'yle 3'e yükselecek.

Akıllı telefon kullananlar dikkat

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar çoğu zaman saat ayarlamalarını otomatik yaptıkları için, bu aletlerin saatlerini yeniden ayarlayan insanlar, karışıklıklara neden olabiliyorlar. Bu nedenle, telefonunuzun ve bilgisayarınızın saat ayarlarıyla oynamadan önce, televizyondaki güncel saatten, otomatik olarak bir ayarlama yapılıp yapılmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Son Güncelleme: 27.10.2018 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.