Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Kosova’da

 TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Kosova ziyaretinde bulundu. Kosova’yı ziyaret eden Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi...

26 Mart 2015 Perşembe 17:32
Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Kosova’da






 TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) –

Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Kosova ziyaretinde bulundu. Kosova’yı ziyaret eden Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kosova ile AB arasında İstikrar ve Katılım Anlaşması’nın bu yıl içinde imzalanacağı ve vize muafiyeti için Kosova tarafından teknik raporun beklendiği müjdesini verdi.


Görevine başladıktan sonra Kosova’yı ilk kez ziyaret eden Avrupa Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile bir araya geldi. Görüşmede Kosova ile AB arasındaki ilişkiler, Kosova’nın İstikrar ve Katılım Anlaşması gibi konular masaya yatırıldı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortaklaşa basın toplantısında ilk konuşan Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova’nın önümüzdeki dönemde AB den büyük beklentileri olduğunu ifade etti. Mustafa, en büyük beklentilerinin İstikrar ve Katılım Anlaşması imzalanması olduğunu söyleyerek bu konuda Federica Mogherini’den söz aldığını bildirdi. İsa Mustafa, Kosova’nın Avrupa-Atlantik yönelimi, Kosova vatandaşlarının büyük bir çoğunluğunun iradesini yansıttığını kaydetti. Kosova’nın AB içinde olmayı arzuladığını belirten Başbakan Mustafa, Sırbistan ile komşuluk ilişkilerinin düzelmesi için diyalog yolunu seçtiklerini ve bu diyalogun süreceğini söyledi. Federica Mogherini ise, Kosova ile AB arasında İstikrar ve Katılım Anlaşması’nın bu yıl içinde imzalanacağını ve bu yılın Kosova ve AB açısından önemli bir yıl olacağının müjdesini vermekten mutlu olduğunu belirti. AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB’nin Kosova devletinin ekonomik kalkınma ve hukuk üstünlüğünün sağlanması konusunda da destek sağlayacağını bildirdi. Federica Mogherini, Kosova vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması konusunda da Kosova tarafından teknik raporu beklediklerini ifade etti .

Mohgerini Kosova’da , Savaş Suçları Mahkemesi’nin kurulması konusundan konuşurken, mahkemenin kurulacağına iyimserlikle baktığını belirti. Kosova ziyareti çerçevesinde Dışişleri ve Güvenlik Teşkilatı Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile de görüştü.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.