Avrupa sıcaklardan kavruluyor

Levent GÜNDÜZ/ALMANYA,()-Orta Avrupa Pazartesi gününden itibaren adeta kavruluyor. Almanya ve Fransa’da termometre 38 dereceye tırmandı. Meteoroloji uzmanları sıcakların hafta ortasına kadar devam edeceğini, sıcaklığın 40-41 dereceye...

30 Haziran 2015 Salı 18:05
Avrupa sıcaklardan kavruluyor






Levent GÜNDÜZ/ALMANYA,()-Orta Avrupa Pazartesi gününden itibaren adeta kavruluyor. Almanya ve Fransa’da termometre 38 dereceye tırmandı. Meteoroloji uzmanları sıcakların hafta ortasına kadar devam edeceğini, sıcaklığın 40-41 dereceye yükselmesi bekleniyor. Perşembe, Cuma ve hafta sonu Avrupa’nın çoğu bölgesinde şiddetli yağmur ve gök gürlemesiyle sıcaklığın 5-8 derece düşmesi tahmin ediliyor. Halk serinlemek için havuz ve göllere akın etti. Yaz sezonun ilk sıcakları Avrupa’da başlamasıyla sağlık görevlileri sıcaklara karşı korunmak için tavsiyelerde bulunuyor. Fransa bu hafta başlayan aşırı sıcakların ülkede 40 dereceye çıkacağını açıklayan, Fransa Meteoroloji Merkezi bugün öğleden sonra Fransa’nın 26 bölgesinde ikinci büyük sıcaklık alarmı verdi. En son 1952 yılında Fransa’da üç gün art, arda aşırı sıcaklığın yaşandığı özellikle yaşlı ve çocukların sıcaklardan korunması tavsiye edildi. İspanya ve Portekiz Pazar gününden bu yana 40-42 derece sıcaklıkla mücadele ederken orman yangınlarından korkuluyor. Almanya’da ise sıcak havalarda su tüketimin ihmal edilmemesi tavsiye edildi. Sıcaklara en çok sevinenler ise dondurmacılar ve havuz işletenler oldu. Sıcak havalarda İtalyan dondurmacıları satış rekoru kırarken havuzlarda giriş rekoru kırıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.