Avrupa'ya gidecek olanlar dikkat; Uçuşlar ertelenebilir

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı sistemlerinde meydana gelen arıza, Türkiye çıkışlı AB ülkeleri uçak yolcularını da vurdu.

03 Nisan 2018 Salı 19:24
Avrupa'ya gidecek olanlar dikkat; Uçuşlar ertelenebilir






Avrupa'ya gidecek olanlar dikkat; Uçuşlar ertelenebilir


Avrupa hava trafik sistemini düzenleyen Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın bilgisayar sistemlerinde meydana gelen arıza tüm avrupayı vurdu..

Türk Hava Yolları, Avrupa sahasında hava trafiğini kontrol eden Brüksel merkezli Eurocontrol sistemlerindeki arıza nedeniyle Avrupa'ya yapılacak tüm seferlerde aksama yaşandığını duyurdu

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı tarafından, teknik bir sorun nedeniyle Avrupa genelinde bugün yaklaşık 15 bin uçuşun ertelenebileceği uyarısında bulunuldu.

Brüksel merkezli Teşkilattan yapılan yazılı açıklamada, teknik bir arıza nedeniyle sabah yerel saatle 10.26 (TSİ 11.26) sonrasında işlenen uçuş bilgilerinin kaybolduğu, bu nedenle hava aracı işleticilerinin bu bilgileri tekrar sağlamaları için talepte bulunulduğu ifade edildi.

Teknik sorunun bugün akşam saatlerine kadar çözülmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek, "Bugün Avrupa genelinde 29 bin 500 uçuşun gerçekleşmesi planlanıyordu ancak sistemdeki sorun nedeniyle bu uçuşların yarısının ertelenebileceğini öngörüyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, teknik sorunun herhangi bir güvenlik zaafiyeti oluşturmadığı kaydedildi.

HAVA TRAFİĞİ YÜZDE 10 AZALTILDI

Arıza nedeniyle acil durum prosedürlerine geçilerek, Avrupa üzerindeki hava trafiğinin kapasitesi yüzde 10 oranında azaltılırken, seferlerde ise ciddi aksamalar yaşandı. Arızadan Türkiye'den Avrupa'ya yapılacak uçuşlar da etkilendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.