Avusturya Ticaret Odası seçimlerini halkçılar kazandı

İhsan EKİCİ - VİYANA () Avusturya Ticaret Odası seçimlerini Avusturya Halk Partisi bünyesindeki Ticaret Birliği ( ÖVP- Wirtschaftsbund) kazandı. Christoph Leitl tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Değişik partilerden aday olan çok sayıda...

28 Şubat 2015 Cumartesi 10:34
Avusturya Ticaret Odası seçimlerini halkçılar kazandı






İhsan EKİCİ - VİYANA () Avusturya Ticaret Odası seçimlerini Avusturya Halk Partisi bünyesindeki Ticaret Birliği ( ÖVP- Wirtschaftsbund) kazandı. Christoph Leitl tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Değişik partilerden aday olan çok sayıda Türk kökenli işadamı da yönetime girmeyi başardı. Dün gece açıklanan seçim sonuçlarına göre; Avusturya Ticaret Odası (WKO) seçimlerinde ÖVP tüm eyaletlerde sandıktan yine birinci olarak çıktı. Avusturya genelinde üçte ikilik çoğunlukla seçimleri kazanan ÖVP-Wirtschaftsbund, Viyana'da da Yüzde 50,6 oranla çoğunluğu elde etti. SOSYAL DEMOKRATLAR KAN KAYBETTİ Wirtschaftsbund toplam oyların Yüzde 66,6'sını kazanarak, geçen seneye kıyasla Yüzde 4.3'lük kayba rağmen, Avusturya genelinde yine büyük çoğunluk tarafından seçildi. Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) bünyesindeki Sozialdemokratischer Wirtschaftsverband - SWV) Yüzde 9.3 oy kaybı ile Yüzde 10,8 oranla ikinci oldu. Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile bağlantılı Ring Freiheitlicher Wirtschaftstreibender (RFW) Yüzde 1 artışla toplam oyların Yüzde 9,4'ünü kazanarak üçüncü, Yeşiller'in Grüne Wirtschaft'ı Yüzde 3,3 artışla toplam oyların Yüzde 9,1'iyle dördüncü oldu. Seçimlere ilk defa katılan Yeni Avusturya (NEOS)'un grubu UNOS, oylarn Yüzde 2,0'sinin oylarını kazandı. TİCARET ODASI MECLİSİ 857 İŞADAMINDAN OLUŞTU 629 Bin 25 üyesi bulunan Avusturya Ticaret Odası meclisinde görev alacak 857 adayın seçimleri için 244 Bin 576 üye oy kullandı. 24 ve 26 Şubat tarihleri arasında yapılan WKO seçimlerine katılım oranı Viyana'da Yüzde 38,9 olarak açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.