Azeriler Londra'daki Ermenistan elçiliği önünde gösteri düzenledi

  DIŞ HABER - İngiltere'nin başkenti Londra’da yaşayan Azeriler, Ermenistan Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi. Ermenistan askerleri tarafından rehin alınan iki Azerbaycanlının serbest bırakılması için başlatılan...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 10:30
Azeriler Londra'daki Ermenistan elçiliği önünde gösteri düzenledi






  DIŞ HABER -

İngiltere'nin başkenti Londra’da yaşayan Azeriler, Ermenistan Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi. Ermenistan askerleri tarafından rehin alınan iki Azerbaycanlının serbest bırakılması için başlatılan 'Girovlarimizi Azad Et' (Esirlerimizi serbest bırak) kampanyası çerçevesinde düzenlenen gösteriye Türkler de destek verdi.

Londra’nın Knightsbridge semtindeki Ermenistan Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yüzlerce Azeri ve Türk vatandaşı, Ermenistan askerleri tarafından rehin alınan Dilqem Askerov ve Şahbaz Guliyev'in kanunsuz bir şekilde yargılanmasını kınamak ve serbest bırakılmaları için protesto eylemi düzenledi.



Azerice, İngilizce 'Girovlarimizi Azad Et' yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Azeri rehinelerin sahte mahkeme önünde yargılanmasına itiraz ettiklerini ve Ermenistan'ın tüm dünya kamuoyuna yalan bilgiler vermeye devam ettiklerini söyledi.

Azeri göstericiler adına konuşan kampanya lideri, ‘‘Bugünkü protesto Ermenistan tarafından esir alınan bizim vatandaşlarımız için düzenlenmiştir. Geçtiğimiz yıl Ermenistan 3 vatandaşımızı kaçırmıştır. Ermenistan Elçiliği önünde toplanarak, esir alınan kardeşlerimizi unutmadığımız ve onların haklarını sonuna kadar savunacağımızı haykırmaya geldik. Azeri kardeşlerimiz serbest bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve onların haklarını savunacağız’’ dedi.

Protesto eylemine İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları da destek verdi

Türk vatandaşı Sedat Özdemir, yaptığı açıklamada, ‘Ermenistan tarafında rehin alınan iki Azeri kardeşlerimizin serbest bırakılması için buradayız. Bu kardeşlerimiz, Karabağ’da yani kendi topraklarındaki anne-babalarının mezarlarını ziyaret etmek istemiş fakat orada Ermeni askerleri tarafından rehin alınmışlardır. Yaklaşık 2 yıldır da rehin tutulmaktadırlar. Bu insanların kendi öz vatanlarına gitme hakkı var. Zaten resmi olarak da bir Azerbaycan toprağı. Biz istiyoruz ki Ermeni işgali bir an önce sona ersin. Türkiye-Ermenistan ilişkilerini normalleşmeye teşvik etsin. Artık diasporanın da etkisinden kurtulmalarını istiyoruz. Görünen o ki, diaspora da Ermenistan’ı çok fazla düşünmüyor. Kendi çıkarları uğruna Ermenistan halkını bu siyasete mahkum ederek, ekonomik olarak geride kalmalarına hem de çevresindeki ülkelerle ilişkilerini aşağı seviyede tutmasına neden oluyor. İnşallah ve umut ediyorum ki, bu iki kardeşimiz serbest bırakılır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ermenistan elçiliği önünde gösteri

Azeri göstericiler

Detaylar

Haber-Kamera Aynur TATTERSALL LONDRA ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.