Bakan Ala Paris'te G6 Toplantısına Katıldı

Gülten ÖZBEY / PARİS,() - Fransa'nın başkenti Paris, G6 toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda AB içinde en geniş toprağa sahip ülkeler Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri,...

07 Kasım 2014 Cuma 09:29
Bakan Ala Paris'te G6 Toplantısına Katıldı






Gülten ÖZBEY / PARİS,() - Fransa'nın başkenti Paris, G6 toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda AB içinde en geniş toprağa sahip ülkeler Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Türkiye katıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala G6 toplantısı nedeniyle AB İçişlerinden Sorumlu Komiser Dimitris AvrAwrampolis ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede

Türkiye AB ilişkileri bağlamında göç, vize sebesiyeti, terörle mücadele ve bölgede güvenlik sorunları ve işbirliği imkanları ele alındı. Bakan Efkan Ala ayrıca, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazneuve ve ABD Ülke Güvenliği Bakan Yardımcısı Alejandro Mayorkas ile ikili görüşme gerçekleşti.

Bakan Ala görüşmeler sonrası Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, "ABD kanada Fransa, İngiltere, Almanya ve çeşitli ülkelerin içişleri baklanları ile toplandık. İki temel konu: Suriye'ye giden yabancı savaşçılar, diğeri internet üzeri suçlar siber terör ve bölgedeki gelişmeler ve gelişmeler karsındaki alınabilecek tedbirler. Irak, Suriye'deki durumu ve bu durum karşrısındaki alınacak tedbiler bunlaırn iç güvenliğe yansımaları ve bu konularda yapabileceğimiz iş birlikleri değerlendirildi. Türkiye bu konularda çok ciddi tedbirler alan bir ülke. Türkiye şu anda 1,5 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yapıyor. 4 milyar dolardan fazla para harcanıyor. Bütün bunlarda yabancı katkının çok az olması bütün bunları dile getirdik. Türkiye'nin bu konuda aldığı insiyatifin uluslarası platformlarda bilinmesi bu konularda dile getirilen hele hele Türkiye'nin bölgedeki terör örgütleriyle mücadeleyi dikkate almayan eleştirlerin hatta bunun tam tersi spekülasyonların büyük yanlış ve kasıtlı dezenformayson bilgisi olduğu dile getirildi tarafımızdan. O da yararlı derin analizler yapılan bir toplantı oldu. Terör listesi tartışılmadı bile. Buna gerek yok. Terörist faalyetler bulunan örgütler terör listesindedir. Biz Türkiye'de ortaya koyduğumuz projeyle bunun terörün gündeminden çıkmasını ve çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını arzu ediyoruz zaten bu kendi projemiz olarak yürüyor. Önemli olan faaliyetin sona eridilrmesi. O faaliyetlerin sona erdilip Türkiye'nin demokrasi içerisinde kalkınan, gelişen bir ülke olarak yerini alması ve milletin yararına olan projelerin peşinde koşmasıdır. 77 milyonun yararına olan projelerinin peşinde koşmasıdır. Bu konularda ne zaman ciddi adım atsak, önümüze çeşitli provaksyonların çıkarılıyor olması Türkiye'nin bu sorunu da çözdüğü zaman 77 milyonun Kürdüyle Türküyle Çerkeziyle, Lazıyla tüm inançlarla hep birlikte Alevisiyle Sünnisiyle nasıl bir Türkiye oluşturacağını herkesin biliyor olmasındandır. O zaman Türkiye sadece kendi sorunlarını çözen bir ülke olarak kalmayacak aynı zamanda bölgesindeki sorunları da çözebilen bir ülke halinde daha etkin olacaktır. Onun için bir takım provokasyonlar dile getirliyor, yalan yanlış bilgiler dile getiriliyor yurt dışında. Biz projelerimizi ortaya koyup uyguluyoruz. Sonuç alacağız. Aldığımızda da üzerine bir Türkiye daha katılacaktır" diye konuştu.

"RAKAMLARI İLE ORTAYA KOYDUK"

Bakan Ala, Fransa İçişleri Bakanı ile ikili bir görüşme yaptıklarını dile getirere şunları kaydetti; "Hem Fransa'nın hem Türkiye'nin alabileceği tedbirleri masaya yatırdık. Bugüne kadar aldığımız tedbirlerin üzerine ne adımlar atabiliriz onları dile getirdik. Türkiye bugüne kadar en ciddi adımları atan en çok faaliyette bulunan bir ülke. Ve onları da rakamları ile ortaya koyduk. Buralarda bu konunun üzerine gittik. Bütün ülkelerle en ciddi biçimde işbirliği yapmak gerekir, en az maaliyetle çözebilmek bakımından. "

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.