Bangkok’taki Türkiye Büyükelçiliği: Yakalanan kişi Türk değil

  DIŞ HABER -  Enis Aksu / Bangkok (Dha) Tayland'da yaşanan kanlı saldırı da ilk tutuklamanın gerçekleştiği sahte Türk pasaportu taşıyan kişinin bombacı olmadığı açıklamasının ardından Bangkok'taki Türkiye Büyükelçiliği...

30 Ağustos 2015 Pazar 16:17
Bangkok’taki Türkiye Büyükelçiliği: Yakalanan kişi Türk değil






  DIŞ HABER - 

Enis Aksu / Bangkok (Dha)

Tayland'da yaşanan kanlı saldırı da ilk tutuklamanın gerçekleştiği sahte Türk pasaportu taşıyan kişinin bombacı olmadığı açıklamasının ardından Bangkok'taki Türkiye Büyükelçiliği zanlının Türk olmadığını savundu.

Tayland Polis Ofisi ve Suçlarla Mücadele Bürosu bugün yaptıkları açıklamada yakalanan kişinin bombacı olmadığını ancak bombalı saldırılarda anahtar rolünde bir kişi olduğunu düşündüklerini belirtti.

Sahte Türk pasaportunda İstanbul kelimesi 'İştanbül' olarak yazılmış, bitiş tarihi iki kez basılmış ve ayrıca sağ üstte resim olmayan yere resim basılmış şekilde bulunan pasaport ilk önce şüpheleri Türkiye'ye çekse de, bu kadar basit şekilde üretilmiş sahte pasaportun şaşırtmaca olabileceği de düşünülüyor.

Zanlının yakalandığı odayı kiralayan kişinin aynı yerde 4 odası bulunduğunu ve geçen yıl 27 Ocak'tan beri Ahmet Mehmet Emin Ayşe adına kayıtlı olduğu belirtildi. Bu isimlerinde gerçek olup olmadığı araştırılıyor.

Ayrıca bir Taylandlı kadın tarafından kiralanmış olan 9106 no'lu odada da bomba ekipmanları bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.