BAŞBAKAN DAVID CAMERON KEBAP ÖDÜL TÖRENİ İÇİN MESAJ YAYINLADI

Faruk ZABCI/ LONDRA,(İngiltere),() - İNGİLTERE’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı girişimcilerin en önemli iş alanlarından birisi olan kebap işletmeleri, İngiliz ekonomisinin dikkat çeken dinamiklerinden biri haline geldi. İngiltere...

19 Aralık 2014 Cuma 19:46
BAŞBAKAN DAVID CAMERON KEBAP ÖDÜL TÖRENİ İÇİN MESAJ YAYINLADI






Faruk ZABCI/ LONDRA,(İngiltere),() - İNGİLTERE’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı girişimcilerin en önemli iş alanlarından birisi olan kebap işletmeleri, İngiliz ekonomisinin dikkat çeken dinamiklerinden biri haline geldi.
İngiltere Başbakanı David Cameron başta olmak üzere birçok bakan ve tanınmış politikacı, 7 Ocak’ta Londra’da yapılacak ‘Britanya Kebap Ödülleri’ için mesaj yayınladı. Mecliste grubu bulunan 3 büyük partinin liderleri ve hükümet temsilcileri yayınladıkları mesajlarla organizasyona olan desteklerini vurguladı. Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışma için adaylık önerileri devam ederken, parlamentonun karşısındaki 1200 kişilik Waterloo Park Plaza Otel’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan ödüller için en önemli mesajlardan birisi Başbakan David Cameron’dan geldi.
Kebap sektörünün İngiliz ekonomisine büyük bir katkısı olduğunu kaydeden Cameron, kebap işletmelerinin başarılı birer girişimcilik örneği olduğunu vurguladı. Başbakan’ın mesajında en çok dikkat çeken bölüm ise kebabın, İngiliz yemek kültürünün bir parçası haline geldiğini söylemesi oldu. Kebabın İngilizlerin ünlü balık-patates yemeğinin ve Asyalı göçmenlerin neredeyse 100 yıl önce İngiliz mutfağına soktukları ‘curry’ kadar yemek kültürüne ait olduğunu ifade eden David Cameron, daha önce ödül alan kebap işletmelerini de kutladı. 
Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Ana Muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband da yayınladıkları mesajlarla ‘Britanya Kebap Ödülleri’ organizasyonuna desteklerini ifade etti. Ed Miliband yayınladığı mesajda kebabın İngilizlerin en popüler yemeklerinden birisi haline geldiğini vurguladı. Kebap işletmelerinin ekonomiye yıllık 2 milyar sterlin’den fazla katkısı olduğuna dikkat çeken Miliband, ‘Kebab Ödülleri’ organizasyonunun sektörde ağır bir çalışma temposu ile faaliyet gösteren aşçılar ve işletme sahipleri için önemli bir kutlama olduğunu kaydetti. 
Etkinlikle ilgili bir diğer önemli mesaj da Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. Başkentin Türk asıllı Belediye Başkanı, dünyanın her bölgesinden farklı mutfaklara ev sahipliği yapan bir kentte yönetici olmaktan mutluluk duyduğunu söylerken, kebap işletmelerinin Londra’nın uluslararası yemek kültürünü en iyi yansıtan yerler arasında bulunduğunu belirtti.

7 Ocak günü gerçekleştirilecek olan Britanya Kebap Ödülleri (British Kebab Awards) için finale kalan işletmeler için oy verme süreci devam ederken, çok sayıda İngiliz milletvekili ve politikacı da ödül törenine hazırlanıyor. Britanya’nın farklı yerlerinden birçok milletvekili organizasyona aday gösterirken, bazı parlamenterler bölgelerindeki en iyi işletmeleri belirlemeleri için seçmenlerine çağrıda bulundular.
1000’i aşkın davetlinin katılımı ile gerçekleştirilecek geceye ilişkin bilgi veren CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, geçen hafta itibarı ile Britanya’nın dört bir tarafından yüzlerce işletmenin aday gösterildiğini belirterek, short list’e kalan işletmeler için oy verme süresinin 4 Ocak tarihine kadar devam edeceğini vurguladı. Aday gösterilen işletmelerin kalite standartları, hijyen ratingleri gibi kriterlerle de değerlendirildiğini aktaran Doğuş, işletmelere verilecek her oyun, önemli oranda belirleyici olacağına işaret etti.
Ceftus Direktörü, ödül alacak işletmelerin kendi sektörlerinde önemli bir ayrıcalık elde edeceklerine inandıklarını söylerken, ilk iki yılda ‘en iyi’ unvanını elde eden işletmelerin, daha çok müşteri ve prestij kazandıklarını gözlemlediklerine işaret etti.
Aralarında işadamları, politikacılar, gazeteciler ve sektör temsilcilerinin bulunduğu Kebap Ödülleri jürisinin, aday gösterilen işletmeleri ziyaret edeceğini kaydeden İbrahim Doğuş, gıda alanında faaliyet gösteren işadamı ve girişimcileri de geceye davet etti. Doğuş sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk kez 2012 yılında düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kebab Ödülleri, artık kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Başbakan David Cameron’dan ana muhalefet partisi lideri Ed Miliband’a kadar yüzlerce politikacı ve kurum temsilcisi, gönderdikleri mesajlarda organizasyona yönelik olumlu desteklerini bildiriyorlar. Etkinliğimizin çıkış noktası da, Britanya ekonomisine 2 milyar sterlin’in üzerinde katkı sağlayan kebap işletmelerinin farkedilmeleri ve sektörde standarların yükseltilmesini motive etmekti. Geldiğimiz nokta ve organizasyonun gördüğü ilgi, başarılı olma yönünde önemli adımlar attığımızı göstermektedir. Sektörde uzun süredir faaliyet gösteren cefakâr işletme sahipleri ve çalışanlarına, British Kebab Awards’a katılarak destek vermeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Onların desteği ile kebap işletmelerinin, gıda endüstrisinde hakettikleri konuma daha çabuk ulaşacağına inancımız tamdır." 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.