Başbakan Davutoğlu New York’ta (2)

Nafiz ALBAYRAK / NEWYORK ()-Portekiz’deki temaslarını tamamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çarşamba gecesi yerel saatle 02.00’da New York’a geldi. New York'ta uluslararası finans çevreleriyle bir araya gelmesi beklenen Davutoğlu,...

04 Mart 2015 Çarşamba 12:12
Başbakan Davutoğlu New York’ta (2)






Nafiz ALBAYRAK / NEWYORK ()-Portekiz’deki temaslarını tamamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çarşamba gecesi yerel saatle 02.00’da New York’a geldi. New York'ta uluslararası finans çevreleriyle bir araya gelmesi beklenen Davutoğlu, gün içinde Goldman Sachs Doğrudan Yatırımcılarıyla öğlen yemeğine katılacak. Kaldığı otelde yatırımcı işadamlarını kabul edecek Davutoğlu, daha sonra Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey ile görüşecek. Citibank Kurumsal Yatırımcıları ile akşam yemeğinde bir araya gelecek olan Davutoğlu, akşam da, Türk-Amerikan Dernekleri Yöneticileri ile bir araya gelecek.



New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon ile de bir görüşme gerçekleştirecek olan Davutoğlu, görüşmede Kıbrıs, Suriye, Irak ile DEAŞ tehdidi ve Ukrayna başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konulara ilişkin gelişmeleri, Türkiye'nin 2016'da ev sahipliği yapacağı Dünya İnsani Zirvesi dahil BM ile ortaklaşa yürütülen projeleri ele alacak.



Başbakan Davutoğlu, BM Genel Kurulu Başkanı Sam Kutesa'nın daveti üzerine BM'de Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi temalı yüksek düzeyli etkinliğe ide katılacak ve Birleşmiş Milletler'e hitap edecek. Davutoğlu ayrıca ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nin (Council on Foreign Relations-CFR) yıllık Kurumsal Toplantısı'na onur konuğu olarak katılacak ve bir konuşma yapacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.