Berlin Duvarı 25 Yıl Önce Yıkıldı

ALMANYA, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25'inci yıldönümünü kutluyor. Duvarın 9 Kasım 1989'da yıkılması ardından Doğu ve Batı Almanya 3 Ekim 1990 tarihinde tek devlet haline gelmiş ve böylece 41 yıllık bölünme son bulmuştu. 9...

09 Kasım 2014 Pazar 10:55
Berlin Duvarı 25 Yıl Önce Yıkıldı






ALMANYA, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25'inci yıldönümünü kutluyor. Duvarın 9 Kasım 1989'da yıkılması ardından Doğu ve Batı Almanya 3 Ekim 1990 tarihinde tek devlet haline gelmiş ve böylece 41 yıllık bölünme son bulmuştu. 9 Kasım 1989 tarihi Almanya, hem de Avrupa için önemli bir dönüm noktası kabul ediliyor. Bu tarihte Alman Demokratik Cumhuriyeti'ndeki rejimin yıkılmasıyla Avrupa'daki sosyalist blok da tamamen haritadan silinmiş oldu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Demokratik Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olmadığını belirterek, "Orada proleteryanın diktatörlüğü ve komünist partinin liderliği esastı" dedi. Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov da kutlamalar kapsamında Berlin'e geldi. Bild gazetesi için kaleme aldığı makalede kutlamaları, "Avrupa halklarının bayramı" diye nitelendiren Gorbaçov, "Berlin Duvarı sadece, insanları ve aileleri ayırmadı. Birbirlerini karşılıklı olarak nükleer savaşla tehdit eden, Avrupa ve dünyadaki kamplaşmanın sembolüydü" ifadelerini kullandı.
GÖKYÜZÜNE 7 BİN BALON SALINACAK
Bu yıl da, Başkent Berlin'de hafta boyunca süren kutlamalarda birbirinden renkli etkinlikler olacak. Bunlar içinde en ilginci ise 'Işık Duvarı' adı verilen etkinlik. Berlin Duvarı'nın uzandığı hat boyunca bağlanan 7 bin balon, bugün saat 19.20'de Berlin semalarına salınacak. Balonların gökyüzüne bırakılması yarım saat sürecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.