BM'de Güvenli Liman Türkiye sergisi

Güvenli Liman Türkiye sergisi Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde açıldı. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından ortaklaşa...

02 Mart 2015 Pazartesi 20:38
BM'de Güvenli Liman Türkiye sergisi






Güvenli Liman Türkiye sergisi Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde açıldı.
Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından ortaklaşa düzenlenen serginin açılışına Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres, Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Margaret Chan ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide 14. yüzyıldan günümüze kadar Osmanlı ve Türkiye'ye sığınan halkların yaşadıkları işleniyor. Bu halklar arasında 14. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Avrupa'nın çeşitli bölgelerindeki baskılardan kaçarak Osmanlı'ya sığınan Yahudiler, Ahıska Türkleri, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Afganistan, Makedonya'dan gelenler, İran-Irak Savaşı, Körfez Savaşı nedeniyle Türkiye'ye sığınanlar ve Suriye'deki iç savaş yüzünden 2011'den bu yana Türkiye'ye sığınan Suriyeliler bulunuyor. 2-11 Mart tarihleri arasında gezilebilecek sergi, daha öncede ABD'nin New York ve Washington kentlerinde ve Kanada'nın başkenti Ottawa'da da sergilenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.