BM'DEN ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN ADIM

BİRLEŞMİŞ Milletler İnsan Hakları Komisyonu, üye ülkeleri çocuk evliliğini yasaklamaya mecbur bırakacak bir tasarıyı önümüzdeki ay genel kurulun oylamasına sunacak. BM İnsan Hakları Komisyonu'nda kabul edilen karar tasarısında...

22 Aralık 2014 Pazartesi 13:31
BM'DEN ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN ADIM






BİRLEŞMİŞ Milletler İnsan Hakları Komisyonu, üye ülkeleri çocuk evliliğini yasaklamaya mecbur bırakacak bir tasarıyı önümüzdeki ay genel kurulun oylamasına sunacak.
BM İnsan Hakları Komisyonu'nda kabul edilen karar tasarısında özellikle kız çocuklarının evlendirilmesinin yasaklanması öngörüldü. Oy birliği ile kabul edilen karar tasarısı Kanada ve Zambiya delegasyonları tarafından sunuldu. 'Girls not Brides' (Kızlar gelin değil) adlı uluslararası sivil toplum kuruluşuna göre, dünya genelinde her yıl 15 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor. 700 milyona yakın kadının 18 yaşından önce zorla evlendirildiğini duyuran 'Girls not Brides', önlem alınmaması halinde çocuk yaşta evlendirilen kadınların sayısının 2050 yılında 1.2 milyara ulaşabileceğini öngördüklerini açıkladı.
Hindistan, Bangladeş, Nijerya gibi ülkelerin dünya üzerinde çocuk evliliğinin en çok yapıldığı ülkeler olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.