Bremen'de köprü demirlerine 'asma kilit' yasağı

Mehmet UZUN/BREMEN, () - ALMANYA'nın Bremen kentinde köprü demirlerine asma kilit asılması yasaklandı. Almanya'da gençler sevdiği kişinin kendisinden kopmaması, aşklarının bir ömür boyu sürmesi için köprü parmaklıklarına asma kilit...

04 Mart 2015 Çarşamba 18:56
Bremen'de köprü demirlerine 'asma kilit' yasağı






Mehmet UZUN/BREMEN, () - ALMANYA'nın Bremen kentinde köprü demirlerine asma kilit asılması yasaklandı.
Almanya'da gençler sevdiği kişinin kendisinden kopmaması, aşklarının bir ömür boyu sürmesi için köprü parmaklıklarına asma kilit takıp suya bozuk para atıyor. Son yıllarda bu uygulamanın gençler arasında çok yaygınlaşması üzerine yetkililer harekete geçti. Önce Hannover belediyesi tarihi köprülere zarar verdiği gerekçesiyle bu uygulamaya yasak koydu, şimdide Bremen belediyesi uygulamaya yasak getirdi. Bremen belediyesi köprülere zarar verdiği gerekçesiyle köprü demir veya parmaklıklarına asma kilit takmayı yasakladı. Asma kilit yasağını gösteren levhalar birçok köprünün girişine dikildi. Daha önce tamamen asma kilitlerle dolu olan köprüler kilitlerden temizlendi. Gençler bu olaya tepki gösterse de çoğu yasağa uydu. Ancak tek tükte olsa köprüye hala kilit asıldığı görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.