Bremen'de kutlu doğum programı coşkuyla kutlandı

  DIŞ HABER- Almanya'nın Bremen kentinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Bremen'in en büyük salonlarından birisi olan Musical Theater'de düzenlenen etkinliğe Bremen ve Delmenhorst'dan binlerce kişi katıldı. İSMAİL COŞAR KASİDE...

20 Nisan 2015 Pazartesi 17:30
Bremen'de kutlu doğum programı coşkuyla kutlandı






  DIŞ HABER-

Almanya'nın Bremen kentinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Bremen'in en büyük salonlarından birisi olan Musical Theater'de düzenlenen etkinliğe Bremen ve Delmenhorst'dan binlerce kişi katıldı.

İSMAİL COŞAR KASİDE OKUDU

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bremen bölgesi tarafından düzenlenen programa Türkiye'den Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan, Hafız İshak Danış, Ankara Kocatepe Camii Baş Hatibi ve Mevlithan İsmail Çoşar, İstanbul Üsküdar Aziz Mahmud Hüdai Camii İmam Hatibi ve Sunucusu Mustafa Efe, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Eyalet Birliği 2. Başkanı Mehmet Karabacak, Bremen İslam Şurası Başkanı İsmail Başer, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Bremen Bölgesi Başkanı Ekrem Kömürcü ile çok sayıda DİTİB Camii dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

Program İstiklal Marşı ve Kuran-i Kerim'in okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerimi Hafız İshak Danış okudu. Programın sunuculuğunu ise Mustafa Efe yaptı. Efe hem okunan ayetlerin mealini yaptı hem de şiirler okudu. İlginin yoğun olduğu etkinlikte Mevlithan İsmail Coşar ile Bremen Rana İlahi Grubu ilahiler söyledi. İsmail Coşar okuduğu kasidelerle herkesi kendine hayran bıraktı.

BERLİN YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe değindi. Bremen'de 10 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden de söz eden Yılmaz, “10 Mayıs tarihinde oy hakkı bulunan tüm soydaşlarımız gidip oy kullansın. Ama mutlaka oyunu kullansın. Oyunuzu kullanın ki mecliste daha da güçlü olalım” dedi.

1915 olaylarına da değinen Yılmaz Kılıç, “Haftaya Cumartesi günü Berlin Buluşmasında bir araya geleceğiz. Burada şanlı ve şerefli tarihimize sahip çıkacağız. Herkesi oraya davet ediyorum” diye konuştu.

PEYGAMBERİMİZİ ANLAMIYORUZ

Programın konuşmacısı olan Prof. Dr. Recai Doğan, peygamber sevgisi, hayatı ve onu anlamaya yönelik açıklamalarda bulundu. Bugün İslam dünyasının Hz. Muhammed'i anlamadığını söyleyen Doğan, “Eğer onu anlamış olsaydık bugün param parça olmazdık” dedi. Doğan, “Dinin içerisinden peygamberlik müessesesini çıkarıp alırsanız geriye din diye Bir şey kalmaz. Dini Allah'ın katından biz insanlara getiren, tebliğ eden, açıklayan, hayatlarıyla uygulayıp bize gösteren peygamberlerdir. Bugün Müslüman dünyasının Hz. Peygamberi çok iyi anladığı kanaatinde değilim. Eğer anlasaydık bugün 1.5 milyar olan Müslüman nüfusu bu halde olmazdı” diye konuştu.


Program katılımcılara güll verilmesi, Barış için hazırlanan sinevizyonun gösterimi ve dualarla son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Programdan görüntüler ve Kuran-i Kerim okunması

Mustafa Efe'nin konuşurken görüntüsü

Sinevizyon görüntüsü

Yılmaz Kılıç'ın konuşması

İsmail Coşar'ın görüntüsü

Prof. Dr. Recai Doğan'ın konuşması

Haber-Kamera: Mehmet UZUN-BREMEN, ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.