Brüksel'de Çin protesto edildi

Ender DURUEL - BELÇİKA - - Brüksel'de Gar Central Tren istasyonunun önündeki meydanda Çin'in Uygur bölgesindeki Müslümanlara yönelik yaptığı baskı ve uygulamalar protesto edildi. Belçika genelinde sosyal medya üzerinden çıkan haberler...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 10:21
Brüksel'de Çin protesto edildi






Ender DURUEL - BELÇİKA - - Brüksel'de Gar Central Tren istasyonunun önündeki meydanda Çin'in Uygur bölgesindeki Müslümanlara yönelik yaptığı baskı ve uygulamalar protesto edildi. Belçika genelinde sosyal medya üzerinden çıkan haberler karşısında ve sosyal medyada yapılan duyurularla bir araya gelen Türk vatandaşları, bazı Türk Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, üyeleri bir araya gelerek Çin'i protesto etti. Belçika Uygurlar Derneği Başkanı Abdymutalıp Imerov, burada yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin, Müslümanların oruç tutmasını ve namaz kılmasını yasaklamak için baskıcı politikalar yürüttüğünü; Çin hükümetinin sistematik olarak Uygur Türklerini toplumda ve iş alanında dışladığını söyledi. Brüksel'de bine yakın Türk vatandaşının katıldığı gösteride Türk ve Uygur bayrakları sallandı. Protestoda Katil Çin ve Uygur Türklerine Özgürlük sloganları atılarak Tekbir getirildi ve dualar edildi. Düzenlenen protestoya katılan Belçika UETD Başkan Yardımcısı Aykan Topal ve diğer vatandaşlar zulüme 'dur' demek için burada bir araya geldiklerini ve dünya genelinde zulümlerin durmasını istediklerini dile getirdiler. Yapılan protesto sonunda kalabalık sessizce dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.