BTKD’den anlamlı Balo

  LONDRA () LONDRA’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneğinin 13’üncü geleneksel balosu yapıldı. Ünlü sanatçısı Coşkun Sabah’ın udu ile sahne aldığı geceye 200’e yakın...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 15:14
BTKD’den anlamlı Balo






 

LONDRA ()

LONDRA’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneğinin 13’üncü geleneksel balosu yapıldı. Ünlü sanatçısı Coşkun Sabah’ın udu ile sahne aldığı geceye 200’e yakın konuk katılırken, gecenin gelirinin Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından Darüşşafaka Cemiyetine bağışlandığı açıklandı.

Kensington’daki Royal Garden Hotel’de gerçekleşen baloya, T.C Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Derneğin Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kur. Albay Ömer Özkan ve eşi Duygu Özkan, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Talha Çamaş, Derneğin Onursal Kurucu Üye Semiha Todd ile sivil toplum kurumu temsilcileri, işadamları, sanatçılardan oluşan konuklar katıldı.

Gecenin geliri 152 yıllık eğitim kurumu Darüşşafaka Cemiyetine

BTKD Başkanı Maviş Fuchs ve Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Aksanoğlu, Sevgül Özkor, Deniz Harput ve Betül Ekrem’in ev sahipliği yaptığı balo, Çanakkale Savaşının 100’üncü yıldönümünde hayatını kaybeden şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Üç dönemdir derneğin başkanlığını sürdüren Maviş Fuchs, yaptığı konuşmada, BTKD’nin kurulduğu 2002 yılından bu yana gelişmekte olduğunu ve yurt dışındaki STK’lar arasında saygın bir yer aldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, derneğin kurulmasında emekleri geçen Kurucu Başkan Handan Haktanır ve Kurucu Üye Semiha Todd’a ve tüm görev almış yönetici ve üyelere teşekkür etti. Gecenin gelirinin, Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından 152 yıllık Darüşşafaka Cemiyetine bağışlanacağını kaydeden Maviş Fuchs, kendisinin de bu okuldan mezun olduğunu belirterek, geceye destek veren, sponsor olan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sunuculuğunu, geçtiğimiz hafta Çanakkale Savaşının 100’üncü yıldönümü töreninde Kraliçe 2. Elizabeth’in de katıldığı Cenotaph’daki törende “İstiklal Marşını” söyleyen tenor Burak Gülşen ile Güldal Baştürk’ün yaptığı gecede, Başkan Fuchs’dan sonra mikrofona Derneğin Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç geldi. Sefire Bilgiç, Başkan Maviş Fuchs ve Yönetim Kuruluna böyle anlamlı bir etkinliği düzenledikleri için teşekkür ederek, BTKD’nin Britanya’daki Türk kadınları arasında dayanışmayı pekiştirdiğini ve Türk kültürünün tanıtılması konusunda aktif bir rol oynadığını vurguladı. “Bugüne kadar İngiltere ve Türkiye’de çeşitli eğitim kurumlarına kayda değer yardımlarda bulunan BTKD’nin 13’üncü kuruluş yıldönümü balosunu gelirinin Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka Cemiyetine bağışlanacak olmasını takdirler karşılıyorum” diye konuştu.

Geceye katılmak üzere İstanbul’dan gelen Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, başarılı çocuklarının yaşamını eğitimle değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti’nin, BTKD’nin 13’üncü kuruluş yılını kutladığını belirterek, “Darüşşafaka’nın yaşamına dokunduğu Maviş Fuchs’un başında bulunduğu bir sivil toplum kuruluşundan destek görmek, bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Darüşşafaka’da her çocuğun başlangıç öyküsü biraz hüzünlü de olsa, sonu mutlu biter. Orada okuyan 1000 öğrencimizin eğitimine, bağışlarınızla büyük destek vereceksiniz. Var ettiniz, siz de var olunuz..” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Gecenin müziğini düzenleyen ünlü sanatçı Hakan Bilal ve Cömert, yemek sırasında yaptıkları müzikle alkış topladılar. Sanatçı Gamze Newal’ın dans topluluğu “ Inspiration 2 Dance” grubunun gösterisi ise geceye renk kattı. Renkli giysileriyle sundukları egzotik danslarla konuklara hoş vakit geçiren dansçılar büyük alkış aldılar.

COŞKUN SABAH’la coştular

Gecenin özel konuğu Türk sahnelerinin ve TV’lerinin tanınmış sesi Coşkun Sabah, alkışlarla sahne alarak, programına başladı. 35 yıllık sanat yaşamının en sevilen şarkılarından oluşan programıyla zaman zaman konukları eskilere götüren, zaman zaman coşturan sanatçı, elektronik uduyla unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti. BTKD’nin 13’üncü kuruluş yıldönümünde Londra’da anlamlı bir baloda bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Coşkun Sabah, konukların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Başta Büyükelçi Bilgiç, KKTC Temsilcisi Tuncalı, Başkonsolos Yorulmazlar’ın şarkılarına eşlik ettiği sanatçının programı, iki saate yakın sürdü ve hep birlikte sahneyi dolduranlarla söylenen “10’uncu Yıl Marşı” ile sona erdi.

Gecenin en heyecanlı saatleri ise açık artırmada yaşandı. Ünlü ressam merhum Ruzin Gerçin, Ordulu sanatçı Orhan Zafer, Londra’da yaşayan Nuray Yiğitler’in bağışladığı tablolar, moda ve çanta tasarımcısı Emre Ertürk’ün kadın ve erkek çantası, çekişmeli geçen açık artırma ile sahiplerini buldu. Ayrıca United Airlines business class Amerika’ya gidiş dönüş bileti, Acıbadem Hastanesinden full check-up , Antalya’da Club Mega Saray, Kıbrıs Mağusa’da Sunrise Beach Club’ta tatiller de açık artırmaya çıkarıldı. Gece, zengin ikramiye çekilişi ile sona erdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.