Buenos Aires'te Kobani Eylemi

Canan KAYA/BUENOS AIRES, ()- ARJANTİN'in başkenti Buenos Aires'te, bir grup gösterici Türkiye'nin Kobani tutumunu protesto etti. Cabildo Caddesi Olleros istasyonunda buluşan Arjantinli, Türk ve Kürtlerden oluşan 150 kişi, Türkiye Büyükelçiliği'ne...

22 Ekim 2014 Çarşamba 14:04
Buenos Aires'te Kobani Eylemi






Canan KAYA/BUENOS AIRES, ()- ARJANTİN'in başkenti Buenos Aires'te, bir grup gösterici Türkiye'nin Kobani tutumunu protesto etti.
Cabildo Caddesi Olleros istasyonunda buluşan Arjantinli, Türk ve Kürtlerden oluşan 150 kişi, Türkiye Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Latin Amerika Kürdistan Dayanışma Komitesi, Plaza de Mayo Anneleri, Arjantin İşçi Sendikaları Konfederasyonu Buenos Aires Şubesi, Guevaracı Gençlik Örgütü ve çeşitli siyasal parti ve kadın örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen gösteride Arjantin polisi geniş güvenlik önlemi aldı. İspanyolca ve Kürtçe 'Yaşasın Kobane Direnişi, Yaşasın Kürdistan kadınları, Kahrolsun NATO ve IŞİD' yazılı pankartın ardında yürüyüşe geçen grup, 'Yaşasın kahraman savaşçı Kürt kadınları', 'Yaşasın Rojava özerk demokratik yönetimi', 'Kobani düşmeyecek' yazılı dövizler taşıdı. Sayıları 150 kişiyi bulan eylemciler 500 metrelik yürüyüş güzergâhından sonra Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı. Polisin bina ile göstericiler arasında demir barikat kurduğu eylemde, Türkiye'nin Kobani'ye koridor açmamasını protesto eden konuşmalar yapıldı. Türkiye'yi IŞİD'e destek vermekle suçlayan konuşmacılar, hazırladıkları bir metni Büyükelçi Taner Karakaş'a iletilmek üzere elçiliğin posta kutusuna bıraktılar. 1 Kasım'da dünyanın birçok başkentinde düzenlenecek Uluslararası Kobani Eylem Günü'nün Buenos Aires çağrısı yapıldıktan sonra eylem sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.