Businesseurope Başkanlar Konseyi Toplantısı Riga'da yapıldı

Riga () - Türkiye'den TÜSİAD ve TİSK'in üyesi oldukları Avrupa iş dünyasının çatı örgütü BUSINESSEUROPE'un yılda iki kez AB dönem başkanlıklarını yürüten ülkelerin başkentlerinde düzenlediği Başkanlar Konseyi toplantısı, 23-24...

24 Nisan 2015 Cuma 16:41
Businesseurope Başkanlar Konseyi Toplantısı Riga'da yapıldı






Riga () - Türkiye'den TÜSİAD ve TİSK'in üyesi oldukları Avrupa iş dünyasının çatı örgütü BUSINESSEUROPE'un yılda iki kez AB dönem başkanlıklarını yürüten ülkelerin başkentlerinde düzenlediği Başkanlar Konseyi toplantısı, 23-24 Nisan 2015 tarihlerinde Letonya'nın başkenti Riga'da yapıldı. TÜSİAD'ı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ve Uluslararası Koordinatör ve AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası'nın temsil ettiği toplantıya, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzin de katıldı. BUSINESSEUROPE Başkanlar Konseyi toplantısında uluslararası ekonomi, AB'nin ABD ile Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı görüşmeleri, Ukrayna Krizi ve Doğu ortaklığı bağlamında AB'nin Rusya ile ilişkileri ve Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Avrupa Yatırım Planı ana gündem maddeleri olarak ele alındı. Toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, Avrupa iş dünyası liderleri ile 3 önemli mesaj paylaştı: 1. Avrupa ekonomisindeki olumlu büyüme eğilimleri Türkiye için de iyi haber. Avrupa ekonomik alanının geleceği Türkiye'yi de müstakbel AB üyesi ve gümrük birliği içindeki bir ülke olarak doğrudan ilgilendiriyor. Ekonomik reform konularını B20 çerçevesinde ilerletmek için Türkiye'nin 2015 G20 başkanlığı iyi bir fırsattır. 2. ABD ile AB arasında transatlantik ekonomik ortaklık için süren TTIP görüşmelerinde, nihai anlaşmanın Türkiye'ye açık olması için gerekli düzenlemeler şimdiden tasarlanmalıdır. 3. AB ile ilişkilerin enerji boyutu TANAP ve Türk akımı projeleri ile daha da önem kazandı, müzakere başlıkları süratle açılmalıdır. BUSINESSEUROPE, Avrupa iş dünyası adına Türkiye'nin AB müzakerelerini ve TTIP'e dahil olmasını resmen destekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.