Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı Münih'te anıldı...

Ahmet İNCEL MÜNİH () - Levent Ekiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'süz bir Çanakkale'yi kabul etmiyoruz Almanya'nın Münih kentinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı 'Üç beş kişi' sivil inisiyatif grubunun düzenlediği bir etkinlikle anıldı....

28 Nisan 2015 Salı 09:53
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı Münih'te anıldı...






Ahmet İNCEL MÜNİH () - Levent Ekiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'süz bir Çanakkale'yi kabul etmiyoruz Almanya'nın Münih kentinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı 'Üç beş kişi' sivil inisiyatif grubunun düzenlediği bir etkinlikle anıldı. Hotel zur Post'taki anma töreni etkinliğin sözcüsü Levent Ekiz'in duygulu konuşmasıyla başladı. Ekiz konuşmasında Cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale'ye sahip çıkmak artık halka kaldı. Bunu anlamak için Çanakkale'yi anlamak gerekir. Nasıl bu ülkeyi kurtarmak Çanakkale'de on beşlilere kaldıysa, bu gün de bu bize kaldı. Size kaldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'süz bir Çanakkale'yi kabul etmiyoruz dedi. Atatürk ve şehitlere için yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrası salonu tıklım tıklım dolduran Münihliler büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı'nı okudu. Çanakkale Zaferi ile ilgili bir slayt gösterisi sonrası Yazar Hakkı Güleç Çanakkale konulu bir konferans sundu. Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi'nde yok sayılıyor Hakkı Güleç slayt eşliğinde sunduğu konferansında Çanakkale Zaferi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün yok sayılmak istendiğini söylerken Savaşı Seyitler, Peygamberler kazandı deyip, zaferde askeri subayın bir anlamı yokmuş gibi lanse ediyorlar. Bazıları da 'Alman subayları kazandı' diyor. Çanakkale'yi 18 Mart 1915'e indirgemenin ardında, 8,5 ay süren kara savaşlarının her anında var olan Mustafa Kemal'i unutturma gayretleri var. Hedef, Mustafa Kemal değil, onun düşünceleridir dedi. Hakkı Güleç'in detaylı anlatımlarıyla yaptığı sunumu salondakiler büyük bir ilgi ile dinledi. Çanakkale şiirleri ve Türkülerinin okunduğu etkinlikte, Bahri Çetintaş yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu minik bir konser verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.