Çin'in Yeni Hızlı Treni Saatte 350 km Hızla Seferlerine Başladı

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlerine başladı.

02 Temmuz 2018 Pazartesi 09:10
Çin'in Yeni Hızlı Treni Saatte 350 km Hızla Seferlerine Başladı






Çin'in Yeni Hızlı Treni Saatte 350 km Hızla Seferlerine Başladı
 
 
 
 

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlerine başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü yaptı.

 
Saatte 350 km hıza çıkabilen yeni tren 400  metreden daha uzun. Normal vagon sayısının iki katı olan 16 vagondan oluşan yeni hızlı tren, 1.193 yolcu koltuğuna sahip.
 
Çin Demiryolları Akademisi başmühendisi Zhao Hongwei uzun trenlerin daha iyi performans gösterdiğini ve daha verimli olduğunu söylüyor.
 
Tasarımı ve yapımı tamamen Çin'de gerçekleştirilmiş bulunan Fuxing (tazeleştirme, gençleştirme anlamında), Pekin-Şanghay hattında Haziran 2017'de hizmete girmiş olup yeni uzun haliyle bu Pazar işlemeye başladı. Bu trenler, daha önceki modellere göre daha geniş alana sahip ve güvenilir olmakla birlikte kullanım süresi de daha uzundur. 

Anahtar Kelimeler:
Hızlı TrenG7 Fuxing
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.