Çin yönetiminden vatandaşlarına Türkiye uyarısı: Dikkatli olun

Ramazan ayında oruç tutmayı, kadınlara başörtüsünü yasaklayan Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'da normalleşme süreci başlatmak, yaşanan olaylar konusunda bilgi vermek yerine Türkiye'deki gösterileri eleştirdi.

05 Temmuz 2015 Pazar 23:04
Çin yönetiminden vatandaşlarına Türkiye uyarısı: Dikkatli olun






Çin yönetiminden vatandaşlarına Türkiye uyarısı: Dikkatli olun


Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik baskı ve zulüm politikalarında ısrar eden Çin yönetimi Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına dikkatli olması uyarısında bulundu. Ramazan ayında oruç tutmayı, kadınlara başörtüsünü yasaklayan Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'da normalleşme süreci başlatmak, yaşanan olaylar konusunda bilgi vermek yerine Türkiye'deki gösterileri eleştirdi.


Çin yönetimi, Uygur Türklerine oruç tutmayı, kadınlara başörtüsü takmayı yasaklayan uygulamalarda geri adım atmıyor. Türkiye’nin tepkisine ise sert karşılık veriyor. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya tepki içeren bir mesaj yayımlayan Pekin, bu kez Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler nedeniyle Çin karşıtı gösteriler düzenlenen Türkiye'ye seyahat eden Çinlileri uyardı.

'TEK BAŞINIZA GEZMEYİN'

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan bildiride, Türkiye'de Çinli turistlerin "saldırıya uğradığı ve rahatsız edildiği" belirtilerek, şöyle denildi: "Kesinlikle protestoları filme almayın ya da yaklaşmayın. Ve mümkünse dışarıda tek başınıza gezmemeye çalışın."
Son Güncelleme: 05.07.2015 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.