Çinli elektrik şirketinde rüşvet karşılığı mevki skandalı

Sadi KAYMAZ, PEKİN / Çin'in devlete ait bir elektrik dağıtım şirketinde yapılan denetimlerde bazı mevkilerin rüşvet karşılığı satıldığı ortaya çıktı. Çin Komünist Partisi'ne bağlı basın organlarından China Economic Weekly'de...

21 Nisan 2015 Salı 12:35
Çinli elektrik şirketinde rüşvet karşılığı mevki skandalı








Sadi KAYMAZ, PEKİN /

Çin'in devlete ait bir elektrik dağıtım şirketinde yapılan denetimlerde bazı mevkilerin rüşvet karşılığı satıldığı ortaya çıktı.

Çin Komünist Partisi'ne bağlı basın organlarından China Economic Weekly'de yayımlanan haberde, China Southern Elektrik Dağıtım Şirketi'nde bir şube müdürlüğü görevinin 3 milyon yuane (yaklaşık 600 bin dolar) rüşvet karşılığı satıldığı kaydedildi. Şirket yönetim kademesindeki mevkilerin rüşvet karşılığı el değiştirdiğini belirten gazete, taşra teşkilatındaki bir büro şefliği pozisyonuna dahi 1 milyon yuan ödeyerek oturulabildiğini belirtti.

Yolsuzlukla boğuşan Çin Halk Cumhuriyeti'nde Xi Jinping'in başa geçmesinin ardından geniş çaplı mali denetimler gerçekleştiriliyor. Yolsuzlukla mücadele kampanyası kapsamındaki denetimlerde aralarında bakanların ve generallerin de yer aldığı çok sayıda yetkili hakkında soruşturma açıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.