Çizhov: Türk Akımı, Yunanistan'da Yunan Akımı olabilir

  DIŞ HABER -  Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA () Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya'dan Türkiye üzerinden Avrupa Birliği sınırlarına kadar gaz taşıyacak Türk Akımı boru hattının Yunanistan sınırları içerisinde...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 12:57
Çizhov: Türk Akımı, Yunanistan'da Yunan Akımı olabilir






  DIŞ HABER - 

Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA ()

Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Çizhov, Rusya'dan Türkiye üzerinden Avrupa Birliği sınırlarına kadar gaz taşıyacak Türk Akımı boru hattının Yunanistan sınırları içerisinde "Yunan Akımı" olarak adlandırılabileceğini kaydetti.

Gazetecilere açıklamalar yapan Çizhov, boru hattının Karadeniz'in derinliklerinden uzatılacağını, güzergahının üçte ikisinin Güney Akımı'nın güzergahı ile çakışacağını ve daha sonra Türkiye'ye yöneleceğini hatırlattı.

Çizhov açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Boru hattı Türkiye'nin Avrupa kısmında kıyıya çıkacak, sonra Yunan sınırına uzanacak. Daha sonra isminin Türk Akımı olmasını beklemiyorum. Büyük ihtimalle, iki ülke arasındaki zor ilişkileri göz önüne alırsak ismi Yunan Akımı olacaktır."

Çizhov, boru hattının Yunan-Türk ilişkilerinin iyileşmesini de teşvik edeceğinin altını çizdi.

Rusya Aralık ayı başında Karadeniz'in derinliklerinden Bulgaristan üzerinden Balkan ülkeleri, Macaristan, Avusturya ve İtalya'ya uzanması gereken Güney Akım projesinden vazgeçtiğini bildirmişti. Bunun yerine Türk Akımı'nın inşa edileceği ilan edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.