Çocukluğunda yuttuğu oyuncak 40 yıl sonra çıkarıldı

Çocukluğunda yuttuğu oyuncak, tam 40 yıl sonra ciğerinde bulundu. Doktorları dehşete düşüren olay, sıklaşan öksürük krizlerinin ardından yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkarıldı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 10:42
Çocukluğunda yuttuğu oyuncak 40 yıl sonra çıkarıldı






Çocukluğunda yuttuğu oyuncak 40 yıl sonra çıkarıldı

Henüz küçük bir çocukken oyuncaklarının içindeki trafik konisini yutan adam, öksürük krizine tutulunca doktorlar müdahale etmek zorunda kaldı. Aradan geçen 40 yıla rağmen, ciğerinde takılı kalan minik koni doktorları hayrete düşürdü. İngiltere'de doktorlar, öksürük şikayetiyle hastaneye gelen bir kişinin ciğerlerinden oyuncak trafik konisi çıkardı. Hastanın cismi 40 yıl önce, çocukken yuttuğu anlaşıldı.
Doktorlar, bir yıldır geçmeyen öksürük şikayetiyle kendilerine başvuran 47 yaşındaki hastanın ciğerinde tümör olduğundan şüphelenmişti. Fakat ameliyat sırasında hastanın ciğerinden çıkardıkları şey tümör değil, minik bir trafik konisi..

BCC Türkçe'nin British Medical Journal'da yayınlanan bir rapordan aktardığına göre, hastanın on yıllar boyunca hiçbir sağlık sorunu çekmeden yaşadığı fakat son dönemde öksürmeye başladığı aktarıldı.
Doktorlara göre trafik konisini erken yaşta yutması, gelişmekte olan ciğerlerinin bu yabancı maddeye uyum sağlayarak şekil değiştirmesini sağladı.
Çocukların ciğerlerine oyuncakların kaçması sıra dışı bir durum değil. Fakat oyuncaktan kaynaklanan semptomların bu kadar uzun süre sonra ortaya çıkması 'eşine rastlanmamış bir durum'.

Doktorlar trafik konisinin çıkarılmasının ardından hastanın öksürük şikayetinin azaldığını, ciğerlerinin de önemli ölçüde iyileştiğini belirtti. KAYNAK BBC

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.