Cumhurbaşkanı Yahyaga, Kosova Türk toplumu heyetini kabul etti

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Türklerinin 23 Nisan Milli Bayramı vesilesiyle, Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcıların başkanlığındaki 8 kişinden oluşan tertipleme kurulu heyetini kabul...

20 Nisan 2015 Pazartesi 20:42
Cumhurbaşkanı Yahyaga, Kosova Türk toplumu heyetini kabul etti






Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Türklerinin 23 Nisan Milli Bayramı vesilesiyle, Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcıların başkanlığındaki 8 kişinden oluşan tertipleme kurulu heyetini kabul etti.
Görüşmede 23 Nisan Kosova Türklerinin Milli, Bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Yahyaga, etnik, kültürel ve dini farklılıkların saygılanmasında Kosova toplumunun değerlerine işarte etti. Kosova’da azınlıktaki tüm toplulukların toplum ve kurumlar ile entegre olmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden Yahyaga, Kosovanın gelişmesinde Türklerin önemli rol onyadıklarını vurgularken, Türk toplumun her alanda daha etkin olması için çaba harıcıyacağını vurguladı. Bakan Mahir Yağcılar, Kosova'daki Türk toplumun etkilinklerinden ve 23 Nisan kutlmalarıyla ilgili bilgi sundu . Yağcılar bu sırada Kosova Türklerinin etkinlikleri için Cumhurbaşkanı Yahyaga'dan destek istedi.
3O dakika süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan Mahir Yağcılar, "Cumhurbaşkanı Yahyaga ile görüşme sırasında bugünün önemi anlattık, aynı zamanda
Kosova Türk toplumu olarak, Kosova toplumuna entergrasyonumuzu sağladığımızı bildirdik" dedi. Mahir Yağcılar, Anayasal hakların yerine getirlmesi için destek istediklerini de söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.