Cumhuriyetin 91'inci Yıldönümü Berlin'de Kutlandı

CUMHURİYETİN kuruluşunun 91'inci yıldönümü Berlin'de verilen resepsiyonla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama resepsiyonuna Berlin'de bulunan farklı ülkelerin...

30 Ekim 2014 Perşembe 15:13
Cumhuriyetin 91'inci Yıldönümü Berlin'de Kutlandı






CUMHURİYETİN kuruluşunun 91'inci yıldönümü Berlin'de verilen resepsiyonla kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama resepsiyonuna Berlin'de bulunan farklı ülkelerin temsilcileri, büyükelçililer, askeri temsilciler ile çok sayıda Türk ve Alman konuk katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Gamze Karslıoğlu Cumhuriyetin ilanının 91. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyonda konukları birlikte karşılayarak teker teker selamladılar. Resepsiyonun açılışında önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Daha sonra Berlin byükelçimiz Hüseyin Avni Karslıoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Cumhuriyet'in 91'inci yılını Berlin'de Türk vatandaşlar, hem de Alman ve yabancı dostlarla birlikte kutlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Karslıoğlu, herkesi aynı çatı altında buluşturmanın bir zenginlik olduğunu belirtti. Öte yandan Karaman'daki maden ocağından gelen kötü haberin tüm Türkiye'de olduğu gibi Almanya'da da toplumumuzu üzdüğünü dile getiren Karslıoğlu, şöyle dedi:
"İnşallah bu tip şeyleri bir daha yaşamayız. Buna yönelik tedbirlerimiz ilerisi için alınmış olur. Bunun yanında bugün tüm vatandaşlarımızın burada kendi evlerinde olması ve Cumhuriyet Bayramı'nı birlikte kutlumamız onları mutlu ediyor. Onları mutlu görünce biz de mutlu oluyoruz. İnşallah 91'inci yılımız gibi daha nice yıllar güzellik, zenginlik ve mutluluk içerisinde birlikte geçer." 
TÜRK SİNEMASININ 100. YILI SERGİSİ
Resepsiyona paralel olarak, Türk sinemasının 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle büyükelçilik binasanda küçük bir de sergi açıldı. 'Berlin Türk Film Haftası' etkinlikleri kapsamında açılan sergide, Türk sinema kültürünün son yüz yıllık geçmişi örneklerle yansıtılıyor. Berlin büyükelçiliğindeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, bu yıl rekor bir katılımla 2000'e yakın davetli katıldı.
 

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.