Danimarka’da Türk asıllı vekilden Hudna’ya destek

  DIŞ HABER –  Danimarka’da son iki yılda en büyük müzik ödülü World Award Müzik Ödülü’nü alan Türk müzik gurubu Hudna, Dünya Kültür Merkezi Global’de verdiği konserle yine gönülleri fethetti. Dakikalarca...

29 Mart 2015 Pazar 17:43
Danimarka’da Türk asıllı vekilden Hudna’ya destek






  DIŞ HABER – 

Danimarka’da son iki yılda en büyük müzik ödülü World Award Müzik Ödülü’nü alan Türk müzik gurubu Hudna, Dünya Kültür Merkezi Global’de verdiği konserle yine gönülleri fethetti. Dakikalarca ayakta alkışlanan grubu izleyen Milletvekili Yıldız Akdoğan Türk müziğini bu kadar güzel tanıtan sanatçıları gönülden kutladığını ve destekleyeceğini söyledi.

DANİMARKA’da son iki yıl Dünya Müzik Ödülü’nün sahibi olan Hudna gurubu, Kopenhag’daki Dünya Kültür merkezi Global’de verdiği konserle büyük beğeni kazandı. Dakikalarca alkışlanan Hudna, kendilerini dinleyen Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan tarafından da kutlandı. Hüsnü Şenlendirici, Baba Zula gibi Türk müzisyenleri, Türk şairleri ve Dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı Global’de Türk müziğinden örnekleri, Balkan, Country müzikleriyle harmanlayarak sunan Hudna Grubu’un solisti ve şefi Orhan Özgür Turan’ın İsveç’ten davet ettiği Trompet sanatçısı Ruhi Erdoğan gruba renk kattı.

TÜRKİYE’DE KONSER VERECEKLER

Orhan Özgür Turan, konserden sonra gördüğü ilgiden memnun kaldığını belirterek “Gurubumuzun en büyük özelliği Danimarkalı, Yahudi ve Türk asıllı sanatçılardan oluşması. Zaten Hudna barış ve silahların kesilmesi anlamına geliyor. Biz Danimarka’da Türk müziğini tanıtmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Ancak Danimarkalılar büyük ilgi gösterirken, bu ülkede yaşayan Türkler yeterli ilgiyi göstermiyorlar. Yıldız Akdoğan’ın buraya kadar gelip bizi dinlemesi ve kutlamasından büyük mutluluk duyduk. Sadece bizi değil, kendi müziğini desteklemeye geldi. Düğününde başka arkadaşlardan oluşan grupta sahne almıştım” dedi. Orhan Özgür Turan, AB Günleri nedeniyle Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi tarafından Türkiye’ye davet edildiklerini belirterek 9 Mayıs’ta Ankara’da, 10 Mayıs’ta İstanbul’da sahne alacaklarını söyledi. Orhan Özgür Turan, Türkiye’deki konserde Türk müzikleri yanı sıra ayrıca Danimarka müziklerini de seslendireceklerini belirtti.

YILDIZ AKDOĞAN’DAN TAM NOT

Milletvekili ve AB-Türkiye uzmanı olan Yıldız Akdoğan ’ya yaptığı açıklamada “Hudna’yı ilk defa canlı dinledim, süperlerdi 5 üzerinden 5 puan veriyorum. Bize Anadolu’nun çeşitli yörelerini yaşattılar. Türk müziğinin burada tanıtılması için çok büyük çaba gösteriyor ve büyük başarılara imza atıyor. Ayrıca bir başka grup ile benim düğünümde sahne aldığı için ayrı bir önem taşıyor. Kendisini desteklemeye devam edeceğim. AB günlerinde Türkiye’ye davet edilmeleri çok güzel. Türkiye’deki izleyici de Türk müziklerinin Danimarka’da nasıl icra edildiğini görmüş ve dinlemiş olacak” dedi. Salonu dolduran sanatsever Danimarkalılar, Türk müzikleri eşliğinde bir an bile yerlerinde duramadılar, vücutlarını, başlarını oynatarak, tempo tutarak müziklere eşlik etmeye çalıştılar. Hudna Gurubunun elemanları Orhan Özgür Turan, Sören Bigum, Yossi Karutchi ve misafir sanatçı Ruhi Erdoğan birlikte çalmaktan büyük haz duyduklarını, müzikleri yanı sıra değişik milliyet ve inançtan sanatçılar olarak insanlara barış ve diyalog mesajları vermeye çalıştıklarını söylediler.


Görüntü dökümü:

-Orhan Özgür Turan ile başlayan konser

-Trompetçi Ruhi Erdoğan

-Seyirciler

-Konserin Finali ve uzun süren alkışlar

-Orhan Özgür Turan ’ya konuşuyor

-Yıldız Akdoğan ’ya konuşuyor

Haber-Kamera: Ünsal TURAN / KOPENHAG ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.