David Cameron istifa ediyor!

İngiltere Başbakanı David Cameron, referandum sonrası "istifa ettiğini" açıkladı.

24 Haziran 2016 Cuma 10:37
David Cameron istifa ediyor!






İngiltere'de halkın AB'den çıkma kararı sonrası Başbakanlık görevini bırakacağını açıklayan David Cameron "AB'den ayrılma sürecini yeni Başbakan yürütmeli" diye konuştu.

Cameron, referandumun ardından canlı yayınlanan konuşması sırasında, "İstifa ediyorum" dedi.

Açıklamasında, "Bu karar hafife alınmamalıdır; Britanya halkının kararlarına saygı göstermek gerekir" diyen Cameron, "Tüm çıkarların korunduğu bir çözümle ilerlemelidir. Şimdi AB ile görüşmeler yapmak için hazırlanmalıyız. Her zaman büyük kararlarla yüzleşmek gerekiyor" diye ekledi.

Cameron şöyle konuştu: Biz her zaman büyük kararlar karşısında beraber hareket ettik. Büyük koalisyon kurduk, ortak uzlaşıcı içerisinde beraber çalıştık. Bu kampanyayı yürütürken bildiğim tek yolda ilerledikm, doğrudan düşüncelerimi, hislerimi aktarmak şeklinde oldum. Hiçbir şeyi saklamadım, kendi inançlarımı açıkça belirttim. Vatandaşlarımız açık bir şekilde kararlarını tercih ettiler. Önümüzdeki haftalarda gerekli çalışmaları yapacağım. Bu karar sonrasında ülkemizin yeni yol haritası noktasında yeni bir lidere ihtiyacımız olacaktır. Bunun için net bir takvim ihtiyacı yoktur. Muhafazakar Parti'nin Ekim ayı çalışmalarına kadar netleştirmek gerekir. Ben 3 ay Başbakanlık görevimi üstlenemye devam edeceğim. Kraliçeyle bu sabah konuştum.

Müzakereler konusunda yeni Başbakanın liderliği altında gerektiğini düşünüyorum Avrupa Birliği'yle. AB'den resmi olarak ayrılma konusuda çabalar gerçekleştirecektir. Alınmış olan karar sadece saygı duyulması gereken bir karar mıdır, bizler bu kararın başarılı olması için çalışmalıyız bundan sonra. Yaratıcılığımızı kullanıyoruz, mükemmel olmamakla birlikte biz model olabiliriz. Birçok ulusa beraber hareket etme özelliğini gösteren bir ülke olmalıyız. Britanya AB'nin dışında da ayakta kalabiliriz. Tabii ki ben bunu tercih etmedim. Bu ülkeyi seviyorum, görev yapmış olmaktan onur duyuyorum.
Anahtar Kelimeler:
İNGİLTEREİstifaCameron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.