Davutoğlu: Finans çevreleri Türkiye'nin gelecek perspektifinden endişe duymuyor

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında Waldorf Astoria Oteli'nde Türk-Amerikan Dernekleri yöneticileri ile bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin çevresinde bulunan 7-8 ülkede, demokrasi birikiminden yoksun olduğu...

05 Mart 2015 Perşembe 09:30
Davutoğlu: Finans çevreleri Türkiye'nin gelecek perspektifinden endişe duymuyor






BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında Waldorf Astoria Oteli'nde Türk-Amerikan Dernekleri yöneticileri ile bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin çevresinde bulunan 7-8 ülkede, demokrasi birikiminden yoksun olduğu için yönetilememe ve parçalanma sorunuyla karşı karşıya olduğunu, Türkiye'de, demokratik, ekonomik ve siyasal istikrar görüldüğünü söyledi.
Başbakan Davutoğlu, New York'ta temaslarda bulunduğu Amerikalı ve uluslararası finans çevrelerinin hiç birinin Türkiye'nin gelecek perspektifinden endişe duymadığını belirtti. Konuşmasının uzun bir bölümünü Türkiye'nin sağladığı ekonomik gelişmelere ayıran Davutoğlu, bu konuda, yeni havalimanı, köprü ve tünel projeleri ile başı çeken İstanbul'un bir dünya merkezi haline geleceğini belirtti.
"TERÖRÜN DİNİ OLMAZ"
Yurt dışında yaşayan Türkler'den birlik ve dayanışma içinde olmalarını isteyen Davutoğlu, nerede yaşarlarsa yaşasınlar, Türkler'in tahkir dolu, nefret söylemleri içeren davranış ve sözlerden kaçınmalarını isterken, hiçbir haksızlığa da boyun eğmemeleri gerektiğini belirtti.
'İslami terör' nitelemesinde bulunanları da sert bir dille eleştiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın terör insanlık suçudur. İster Müslüman, ister Hıristiyan. Hangi etnik veya dini gruba mensup olursa olsun terör yapan insanlık suçu işlemiştir. Ama nasıl terör bir insanlık suçuysa terör yapanların adını koymadan ve ayrıştırmadan bir dini kitleyi, bir milleti, bir topluluğu topluca terör ithamı altında tutmak da bir insanlık suçudur."
Davutoğlu, yapılan yeni düzenlemelerle yurt dışında Türkiye vatandaşlarının da seçimlerde oy kullanabildiklerini hatırlatırken, "Hangi partiye oy verirseniz verin ama oyunuzu mutlaka kullanın. Bu da askerlik gibi kutsal bir vatandaşlık görevidir" diyerek, ABD'de yaşayan Türklere önümüzdeki seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.