Delmenhorst'ta 'Ahde Vefa ve Çanakkale Şehitlerini Anma' programı

Mehmet UZUN-DELMENHORST, () - Almanya'nın Delmenhorst kentinde düzenlenen bir programla hem Çanakkale şehitleri anıldı, hem de Delmenhorst'da hayatını kaybedenler için dualar okundu. Program Delmenhorst Milli Görüş Mevlana Camiisi yönetimi...

21 Nisan 2015 Salı 15:28
Delmenhorst'ta 'Ahde Vefa ve Çanakkale Şehitlerini Anma' programı






Mehmet UZUN-DELMENHORST, () - Almanya'nın Delmenhorst kentinde düzenlenen bir programla hem Çanakkale şehitleri anıldı, hem de Delmenhorst'da hayatını kaybedenler için dualar okundu. Program Delmenhorst Milli Görüş Mevlana Camiisi yönetimi tarafından organize edildi. 'Ahde Vefa ve Çanakkale Şehitlerini Anma' adı altında düzenlenen etkinlik Delmenhorst 12 Havari Kilisesi'nde yapıldı. Programa çok sayıda dernek üyeleri, temsilcileri ve Mevlana Camii yönetimi katıldı. Kuran-i Kerim'in okunmasıyla başlayan program ilahilerin okunmasıyla devam etti. Programda ilk olarak Delmenhorst'da yaşayan ve hayatını kaybeden Türkler anıldı. Ölenlerin resimleri ve isimleri sinevizyon eşliğinde gösterildi. Bu gösterimde duygulu anlar yaşandı. BÜYÜKLERİMİZİ UNUTAMAYIZ Ahde Vefa programından sonra bir konuşma yapan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Bremen Bölgesi Başkanı Ekrem Kömürcü, programa gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini, bunun ahde vefaya gösterilen bir saygı olduğunu söyledi. Kömürcü yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi Çanakkale'yi anarken biz vefa borcumuzu göstererek anıyoruz. Çanakkale'de şehit olan 250 askerimiz vatanı için, canı ve namusu için şehit oldu. Ahde vefa programında da büyüklerimizi, birinci nesli anıyoruz. O büyükler bizleri düşünerek güzel eserler, camiler ve mukaddes davalar bıraktılar. İşte hem şehitlerimizi, hem de büyüklerimizi anmak için buradayız. Allah ruhlarını şad etsin. Büyükleri unutmamalı, unutturmamalıyız. Programın son bölümünde ise Çanakkale savaşından kesitler gösterilip Çanakkale Savaşı için yazılan mektubun sunumu yapıldı. Programda İmam Tahir Sarıoğlu Çanakkale'yi anlatan bir konuşma yaptı. Program tüm şehitler ve Delmenhorst'da hayatını kaybedenler için okunan duayla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.