Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Şer cephesine karşı milletimin de bir hesabı var

Gonca YAĞCI - LONDRA (İngiltere) ()-DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'ye zarar vermek için bir şer cephesinin oluşturulduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin karartılmak istendiğini dile getirerek "Bu şer cephesinin bir hesabı...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 09:57
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Şer cephesine karşı milletimin de bir hesabı var






Gonca YAĞCI - LONDRA (İngiltere) ()-DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'ye zarar vermek için bir şer cephesinin oluşturulduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin karartılmak istendiğini dile getirerek "Bu şer cephesinin bir hesabı varsa milletimin de bir hesabı var, 7 Haziran'da gösterecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türk Diyanet Vakfı'nın binasında Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasında AKP iktidarının Türkiye'de son 13 yılda getirdiği noktaya değinen Çavuşoğlu, bir zamanlar IMF'nin vereceği borçla sevinen Türkiye'nin şimdi G20'ye başkanlık eden güçlü bir Türkiye konumuna geldiğini söyledi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN FANİDİR HEPİMİZ GİBİ

Bakan Çavuşoğlu, bunca olumlu gelişmeye karşın hala Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve uçaklarının büyüklüğünün eleştiri malzemesi olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: " Onlar istiyor ki Türkiye hala ezik bir ülke olsun, birinci sınıf değil; ikinci sınıf bir ülke olsun. Cumhurbaşkanlığı binası Recep Tayyip Erdoğan'ın binası mı? Recep Tayyip Erdoğan fanidir hepimiz gibi. Nasıl cumhurbaşkanı oldu, halkımız seçti. Gitti sandığa cumhurbaşkanı seçti. İki dönemden sonra başka bir cumhurbaşkanı gelecek. Buralar kimseye kalıcı değil ki. Başka ülkelerin cumhurbaşkanı büyük uçaklarla gelecek, benim cumhurbaşkanım, başbakanım giderken iki de bir durup yakıt alacak öyle gidecek. Yok artık öyle bir Türkiye. Biz öyle cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı üç, dört kere indirip kaldıramayız. Çünkü, dünyanın en zengin 17. ülkeyiz. Çünkü G20'ye başkanlık ediyoruz. IMF'nin kapısında 1 milyar dolar için dilenen Türkiye'nin bugün G20'ye başkanlık edeceğini söylesek inanır mıydınız? İnanmazdınız."

İstanbul'da gerçekleşmesi planlanan projelere değinen Çavuşoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ni yapamayacakları yönündeki eleştirilere karşı "Kanal İstanbul'un doğusuna da batısına da iki şehir koyacağız. Birileri çıkmış 'Türkiye'yi lojistik merkezi yapacağız' diyor. Bakü Tiflis Kars demir yolu bitmek üzere. Marmaray bitmek üzere. Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. Eski İpek yolunu demir yollarıyla canlandırıyoruz. Birileri de çıkmış, iki tane şehir yapacağız diyor. İnsan biraz araştırır, bunları yeni icatlar gibi göstermez, bunları milletle dalga geçer gibi sunmayın"şeklinde konuştu.

VATANDAŞ SİZİN MARKSİST İDEOLOJİNİZE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL

Güneydoğu'da vatandaşların tehdit edilerek özgürce oy kullanmalarının engellenmeye çalışıldığını belirten Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: " Benim Kürt kardeşlerim senin ideolojini beğenmek zorunda değil, benim muhafazakar dindar kardeşim senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı kardeşim. Neden silahla, tehditle oy vermeye zorluyorsun. Demokrasi, hak diyorsun sonra onların özgürce oy vermesini engelliyorsun. Vatandaşlarımız kendini baskı altında hissetmesin diye biz olağanüstü hali kaldırdık. Şimdi vatandaşlarımıza zulmeden onlar."

SEÇMENİ HOR GÖREN YAKLAŞIM HORTLADI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz gücümüzü milletten alıyoruz, sandık ne derse o olur. Kimi iktidara getireceğinize siz karar vereceksiniz" dedi. Çavuşoğlu, eskiden seçmeni hor gören yaklaşımın yine ortaya çıktığını belirterek seçmene yönelik elitist yaklaşımın seçimden önce bile vatandaşla dalga geçtiğini söyledi. "Siz bu milleti ne zannediyorsunuz" diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bizim milletimiz sağduyuludur. Biz milletin ferasetine güveniyoruz. Siz bu milleti kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu millet artık Türkiye'nin, dünyanın gerçeklerini biliyor. Neymiş efendim, askeri ücret 5 bin TL olacakmış. Böyle bir şey olabilir mi? Bu Türkiye'nin gerçeklerine uygun mu? Tam böyle, hamaset, hayal. Millet bunları yer mi? Bir de bunun başka sebebi var. İktidara gelemeyeceğini biliyor, sorumluluk sahibi olmayacak, atıyor! Bunu yaparken de acaba ne kadar insan kandırabilirim, AK Parti'yi ne kadar zarara uğratabilirimin derdinde. Orduyu göreve davet edenlerin de anlayışı bu; DHKPC terör örgütünü sempatik göstermeye çalışanların da derdi bu; 17, 25 Aralık darbe girişimleriyle birilerinin taşeronluğunu da yapanlar da bu; çetelerin de amacı bu, türkiye yi kıskananların da amacı bu."

ŞER CEPHESİ OLUŞTURMUŞLAR

Bu güçlerin bir araya gelerek bir şer cephesi oluşturduğunu söyleyen Çavuşoğlu, hepsinin amacının AK Parti'ye zarar vermek olduğunu ve Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışmak olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, "Sizin bir hesabınız varsa Rabbimin de bir hesabı var, milletimin de bir hesabı var. 7 Haziran'da gösterecek. Gerekeni yapacak milletim" diye konuştu.

YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE YENİ MÜJDELER

Çavuşoğlu yurt dışında yaşayan Türklere yönelik hazırlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Dortmund Paketi ile ilgili bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu, yurtdışında yaşayan Türklerin pasaport ücretlerinden, bedelli askerlik ücretlerine, yurtdışında oy kullanma hakkından, yurt dışında Türkiye'deki çocuk yardımından yararlanmaya kadar, Türklerin faydalanmasını sağlayacak yeni yasal düzenlemelerin yapıldığı müjdesini verdi. Çavuşoğlu, ayrıca Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için oluşturulan "Memleketim" internet portalının da hayata geçirildiğini ekledi.

Bakan Çavuşoğlu toplantı öncesinde Londra'nın kuzeyindeki Clissold Park'ta düzenlenen Anadolu Kültür Festivali'ni ziyaretine katıldı. Çavuşoğlu, Türk Diyanet Vakfı'ndaki konuşmasının ardından Londra'nın kuzeyinde bulunan Aziziye Cami'ni ziyaret etti, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, İngiltere ziyaretinin ikinci ve son gününde Büyükelçilik Rezidansı'nda Başkonsoloslarla bir araya gelecek. Çavuşoğlu daha sonra Luton kentine geçerek burada yaşayan Türk vatandaşlarla buluşmasının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.