DİTİB Almanya'daki genç ilahiyatçıları eğitiyor

ALMANYA’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Akademisi'nin 2015 Uygulamalı Din Hizmetleri 3. Dönem Programı başladı. DİTİB Akademisi tarafından, Almanya’da ilahiyat eğitimi gören öğrencilerin desteklenmesi amacıyla...

06 Mart 2015 Cuma 17:45
DİTİB Almanya'daki genç ilahiyatçıları eğitiyor






ALMANYA’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Akademisi'nin 2015 Uygulamalı Din Hizmetleri 3. Dönem Programı başladı.
DİTİB Akademisi tarafından, Almanya’da ilahiyat eğitimi gören öğrencilerin desteklenmesi amacıyla başlatılan uygulamalı din hizmetleri semineri 25 gün devam edecek. Din hizmetleri alanındaki ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlanan bu özel sertifika programına sadece ilahiyat öğrencileri katılabiliyor. 2014 yılı Mart ayında Modül A ile başlayan uygulamalı din hizmetleri programının 3. bölümü olan Modül C, 26 Mart 2015 tarihinde sona erecek. Frankfurt ve Münster Üniversitelerinin İlahiyat bölümlerinden katılan öğrenciler fıkıh, Kuran-ı Kerim, cami içi din hizmetleri mesleki uygulama ve din bilgisi, manevi rehberlik ve danışmanlık, dini ve etnik farklılıklar ve iletişim, cami içi dini bilgiler eğitimi ilke ve yöntemleri ile materyal/kaynak kullanımı derslerini görecekler.
AMAÇ İLAHİYATÇILARIN PRATİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK
Programa katılan öğrencilerle buluşan DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, ilahiyat öğrencilerinin Almanya’daki yeri ve varlıklarının önemini vurguladı. İlahiyat alanının farklı disiplinlerden oluştuğunu vurgulayan Prof. Aşıkoğlu, iyi bir ilahiyatçının, özellikle dini hizmetler ekseninde İslam bilimleri ve tarih, psikoloji, sosyoloji ve eğitim gibi alanlardan da faydalanarak kendisini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.
Programın ana hedefi, üniversitelerde verilen teorik bilgileri tamamlamak ve ilahiyat eğitiminin pratiğini teşkil eden cami içi din hizmetleri alanında ilahiyatçıları güçlendirmek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.