Doğmamış bebeğe beyin ameliyatı yapıldı

Rus doktorlar, Tümen şehrinde anne karnındaki çocuğa beyin ameliyatı yaptılar.

14 Aralık 2017 Perşembe 09:41
Doğmamış bebeğe beyin ameliyatı yapıldı






Doğmamış bebeğe beyin ameliyatı yapıldı

Tümen Federal Nöroşirurji Merkezi doktorları, doğmamış bir bebeğin beyninde benzeri görülmeyen bir operasyon gerçekleştirdi. Rus doktorlar, Tümen şehrinde anne karnındaki çocuğa beyin ameliyatı yaptılarTümen Federal Nöroşirurji Merkezi doktorları, doğmamış bir bebeğin beyninde benzeri görülmeyen bir operasyon gerçekleştirdi. Tümen Valiliğinin yaptığı açıklamada, "Ülkemizin tıp pratiğinde ilk kez, bir çocuğun beyninde karmaşık bir intrauterin operasyon yapıldı. Ameliyat, Tümenli ve Yekaterinburglu olan doktor ekibi tarafından gerçekleştirildi" denildi.

Ameliyatın başarılı gerçekleştiğini açıklayan valilik, annenin ameliyatın ardından başarılı bir doğum yaptığını bildirdi. Çocuğun annesinin 21 yaşında Anna isminde olduğunu açıklayan yetkililer, hamileliğin 22’nci haftasında çocuğun beyin gelişiminde ciddi sorunlar gözlemlendiğini bildirdi. Çocuğun annesi Anna yaptığı açıklamada, "Birçok testten sonra, intrauterin operasyon yapılması gerektiği bildirildi. Kimse ameliyatın başarılı olacağı ile ilgili garanti vermedi, bunun bir deney olduğunu söylediler" dedi.

Doktorların, ameliyat yapılmadığı takdirde bebeğin yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söylemesi üstüne ameliyata onay verdiğini söyleyen Anna, "Ameliyattan sonra her şey yolunda gitti, oğlumuzu da sezaryenle doğurduk" dedi.

Son Güncelleme: 25.07.2018 04:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.