Doğu Türkistan gıda merkezi olma yolunda 

Doğu Türkistan, bölgesel gıda merkezi üssü oluyor. Uygur Özerk bölgesinde son yıllarda coğrafi avantajından etkin şekilde faydalanarak, yerli ve yabancı gıda ve tarım ürünlerinin ithalat-ihracat platformu haline gelmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyor.

16 Haziran 2018 Cumartesi 20:47
Doğu Türkistan gıda merkezi olma yolunda 






Doğu Türkistan gıda merkezi olma yolunda 

Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi adını verdiği Doğu Türkistan, bölgesel gıda merkezi üssü oluyor. Uygur Özerk bölgesinde son yıllarda coğrafi avantajından etkin şekilde faydalanarak, yerli ve yabancı gıda ve tarım ürünlerinin ithalat-ihracat platformu haline gelmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyor.

Xinjiang Haihong Uluslararası Ticaret Şirketi Genel Müdürü Yan Delin, kısa süre önce Çin Uluslararası Radyosu muhabirine verdiği özel demeçte, Xinjiang'ın çevresinde yer alan Orta Asya ülkelerinin gıda gereksinimlerinin büyük olduğuna işaret ederek, Çin menşeli gıda ve tarım ürünlerinin bu ülkelerin piyasalarında yüksek potansiyelinin bulunduğunu kaydetti.

Xinjiang'ın önümüzdeki günlerde İpek Yolu Ekonomik Kuşağı inşasına aktif şekilde katılacağını vurgulayan Yan Delin, Xinjiang'ın küresel bir gıda ve tarım ürünleri dağıtım merkezi olması için etkin çaba harcayacaklarını açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
Doğu Türkistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.