Doğu Türkistan yasta: Abdurehim Heyit cezaevinde can verdi

Türk Dünyası'nın gür sesi, Doğu Türkistanlı halk ozanı Abdurehim Heyit, Çin yönetimi tarafından tutuklanmasının ardından kaldığı cezaevinde hayatını kaybetti.

08 Şubat 2019 Cuma 20:18
Doğu Türkistan yasta: Abdurehim Heyit cezaevinde can verdi






Doğu Türkistan yasta: Abdurehim Heyit cezaevinde can verdi



Okullarda andımıza bile sahip çıkamayan Türk milliyetçileri, Türk Dünyası'na adeta sırtını döndü. İşgal altındaki Doğu Türkistan'da baskı, zulüm ve işkenceler can alırken, Türk dünyasından ilham aldıklarını söyleyen çevreler, aydınlarını kaybeden Uygur Türkleri'nin acılarına adeta kulaklarını, vicdanlarını tıkamış durumda. Son acı haber, Türk dünyasının gür sesi Abdurehim Heyit'ten geldi. 

Türkiye onu, Karşılaşınca, Atalar ve Uçraşkanda adlı şarkılarıyla tanıdı. Bu şarkılar yüzünden Çin yönetimi tarafından 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdurehim Heyit, tutuklu bulunduğu cezaevinde ağır işkencelere maruz kaldı. Türk dünyasının gür sesi Heyit'ten acı haber bugün geldi.

Bir süredir sadece oğlunun ziyaretine izin veren Çin yönetimi, Heyit'in öldüğünü duyurdu. Cezaevlerindeki akıl almaz işkencelere 2 yıl dayanabilen Abdurrehim Heyit'in ölüm haberi Türkiye'ye bugün ulaştı. Cenaze ve defin ile ilgili bilgiler henüz net değil. Çin yönetimi halen Senuber Tursun, Ablikim Kelkün, Muhtar Buğra adlı sanatçıları da cezaevinde tutuyor.

Fotoğraflar: Abdurehim Heyit, Doğu Türkistan'ı ziyaret eden Bünyamin Aksungur'un sosyal medya hesabından alınmıştır..

Son Güncelleme: 08.02.2019 20:29
Anahtar Kelimeler:
Abdurehim Heyit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.