Doğum gününde 4 bin metre yükseklikten atladı

  DIŞ HABER – Güney Almanya’nın Bavyera eyaletinin Günzburg kasabasında Hırvatistan uyruklu Jasmin Doğan doğum günü sürprizi olarak eşi Serhat Doğan’a bir paraşüt tandem atlayışı hediye etti. Bu sürprizden haberi...

21 Eylül 2015 Pazartesi 11:43
Doğum gününde 4 bin metre yükseklikten atladı






  DIŞ HABER –

Güney Almanya’nın Bavyera eyaletinin Günzburg kasabasında Hırvatistan uyruklu Jasmin Doğan doğum günü sürprizi olarak eşi Serhat Doğan’a bir paraşüt tandem atlayışı hediye etti.

Bu sürprizden haberi olmayan Serhat Hırvatistanlı eniştesi Recep Ramadani ve Yunan uyruklu yakın arkadaşı Iliyas Tsolakidis tarafından gözleri kapalı olarak uçuş alanına getirildi ve eşi tarafından doğum günü pastası ile hediyelerle karşılandı.

Gözlerinin açılmasının ardından şaşıran ve sevinen Serhat dört yaşındaki oğlu Luis’den 4 yıldızlı Galatasaray forması hediyesini aldı. Ardından yeğeni Dewin tarafından Paraşüt tandem atlayışın hediye çekini teslim aldı.

GALATASARAY FORMASI GİYEREK EKSİ 5 DERECE SOĞUK OLAN SERBEST DÜŞÜŞTE SAATE 180 KM HIZ YAPTI

38 yaşına giren ve 13 sene eşi Jasmin ile birlikte Baden Württemberg eyaletindeki Esslingen şehrinde yaşayan Serhat tüm Paraşüt atlayış talimatları almanın ardından Galatasaray formasını ve üstüne paraşüt giysileri giyerek yetkili kişi tarafından emniyet kayışları bağlanıldı ve kontrol edildi. Paraşüt atlayışında sırada bir çok gurup olduğu için 1,5 saat beklenildi ve ardından aşırı yağmur nedeniyle uçuş bir saat daha ertelendi. Yağmurun kesilmesinin ardından böylece 2,5 saat sonra beklenen ve heyecanlı an geldi. 10 kişilik grup uçağa binerek yerini aldı ve uçak havalanarak 15 dakikada eksi 5 derece soğuk olan 4 bin metre yükseliş noktasına vardı. Büyük heyecanla boşluğa atlayan Serhat 50 saniye süre içerisinde saate 180 km hız yaparak uçtu. Bu sürenin ardından Paraşüt açıldı ve geri kalan 4 dakikayı rahat nefes almaya çalışarak kus bakış manzarasını izleyerek bu doğum günü sürprizinin tadını çıkardı.

Paraşüt atlayış anını Serhat şöyle anlatı: “Atlayışın ilk saniyesi acayipti ve kuş gibi hissediyorsun kendini. Uçağın kapısı açıldığında insana biraz komik ve de korkuda geliyor ama ardından atlayış acayip ve süperdi”.

SÜRPRİZİN FİKİR KAYNAĞI CESARET HAKKINDA SOHBET


Eşi ile 10 senedir evli olan Jasmin bu sürprizin fikir kaynağını şöyle anlatı: ”Bir gün oturup sohbet ediyorduk ve kimin nelerden cesaretli olduğunu veya olmadığını konuşuyorduk ve bende hayatta bir uçaktan atlayamam dedim, eşim ise atlarım dedi. Doğum günü yaklaşınca bu konu tekrar aklıma geldi ve böylece bu hediyeyi seçtim. Ayrıca eşim 12 senedir her doğum günü sürprizini önceden tahmin edebiliyordu ve bugün ki ise ilk tahmin edemediği sürpriz oldu.”

PARAŞÜT SPOR HAKKINDA BİLGİLER

FSC-Schwaben adlı Paraşüt derneğin yönetim başkanı Markus Herzog`un bilgilerine göre bir tandem atlayışı 190 Euro ve bu sporu sürekli yapmak isteyen kişi tek başına atlamak istiyorsa eğitim ve bunun belgesini almak zorunda. Bunun için aşağı yukarı 2 bin 500 Euro gözden çıkartmalı. Böylece istediği zaman giysi ve paraşüt için günlük 15 Euro kira ve atlayış noktasına uçuş başı 30 Euro vererek bu sporu yapabilir. Bu konu hakkında daha geniş bilgi almak isteyen www.fsc-schwaben.de sitesine girebilir.

Görüntü dökümü

-bekleyiş

-atlayış

-röportajlar

-detaylar

Haber-Kamera: Ercan Karataş – /Günzburg

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.