Dolar milyarderi Arap prenslerin son hali dünyayı güldürdü

Yolsuzluk operasyonları ve iktidar savaşlarına sahne olan Suud hanedanlığında kavga dinmiyor. Tutuklanan yüzlerce dolar milyarderine ait görüntüler ile ilgili gerçek, bütün dünyayı şoke etti. Görüntüler zengin Arap pernslerini hicveden Lübnanlı komedyene ait çıktı.

11 Kasım 2017 Cumartesi 11:01
Dolar milyarderi Arap prenslerin son hali dünyayı güldürdü






Dolar milyarderi Arap prenslerin son hali dünyayı güldürdü


Arabistan yarımadasına kasıp kavuran yolsuzluk operasyonu ve iktidar savaşlarında, tutuklu yüzlerce üst düzey yönetici ve dolar milyarderinin akibeti gizemini koruyor. Ülkenin en ünlü lüks otellerinden Ritz Carlton'da tutuklu bulunan yüzlerce prens ve milyarderin son hali diye günlerdir medyada yayınlanan görüntüler, Lübnanlı bir komedyene ait çıktı. Sosyal medyayı sallayan görüntülerde, ünlü komedyenin yaşanan yolsuzluk ve vurgunları anlatmaya çalıştığı öğrenildi.

Sosyal medyada Ritz Carlton'da tutulan Suudi prenslere ait olduğu iddiasıyla yüzlerce kez paylaşılan fotoğrafların Lübnanlı komedyen Charbel Halil'e ait olduğu ortaya çıktı


Suudi Arabistan'daki yolsuzluk operasyonu sonrasında Riyad'da bulunan Ritz Carlton'da tutulan Prens Velid bin Talal ile Kraliyet Muhafızları'ndan Sorumlu Bakan Mutaib bin Abdullah'a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı ancak gerçek farklı çıktı.

Fotoğrafların kaynağını açıklayan Lübnan medyası, fotoğrafların Lübnanlı yönetmen ve komedyen Charbel Halil'in Suudi prensleri canlandırmasının sonucu olduğunu belirtti.

Daha önce Ritz Carlton dışarıya sadece çok kısa bir video görüntüsü sızmıştı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan'da başlayan operasyonlarda içlerinde 11 prens, 4 bakan, eski bakanlar ve holding sahiplerinin de bulunduğu 208 kişi, 100 milyar dolar yolsuzluk yapmak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan Prens Velid bin Talal da gözaltına alınan biriydi.

Operasyonlar, 32 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın gücü tamamen kendi elinde toplama çabası olarak yorumlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Arabistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.