Donald Trump maaş almayacak

ABD Başkanı seçilen emlak milyarderi Donald Trump’ın başkanlık süresince 1 dolar bile maaş almayacağını söyledi.

13 Kasım 2016 Pazar 15:51
Donald Trump maaş almayacak







Geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde 45. ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın senelik 400.000$ olan başkanlık maaşının 1 dolarını dahi almayacağını söyledi.

Dünya Donald Trump’ın seçilmesinin yarattığı şok dalgasından yavaş yavaş çıkarken, Trump’ın başkanlık kampanyası boyunca verdiği ‘çılgın’ projeleri teker teker gün yüzüne çıkmaya başladı. Meksika sınırına duvar örmek, müslümanların Amerika Birleşik Devletleri’ne girişini yasaklamak gibi uçuk vaatleriyle ABD'li seçmenin gönlünü kazanarak başkan olan Donald Trump, bankalara milyarlarca dolar borcu olmasına rağmen ortaya çıkan videoda başkanlık maaşını istemediğini söylüyor.

Şirketlerini çocukları yönetecek, ABD medyası kuşkulu

ABD’de Trump’ın şirketleri üzerinden yeni konumunu kullanarak servetine servet katacağı konuşuluyor. Servetini ve vergi kayıtlarını kampanya boyunca asla açıklamayan Trump bu süre içinde servetinin 10 milyar dolar olduğunu iddia ediyordu. Forbes’a göre Donald Trump 3,6 milyar dolar servete sahip. Şirketlerinin 3 ila 4 milyar dolar borcu olduğu öne sürülen Donald Trump son yıllarda 10 kere iflas ertelemeye başvurdu.

18 yıldır vergi ödemediği için rakibi Clinton tarafından hırsızlıkla suçlanan Trump’ın ‘ABD Başkanı’ statüsünü kullanarak aile şirketlerini bu çıkmazdan kurtaracağı konuşuluyor. ABD medyasının korkusu ise: Trump şirketlerinin devletin uluslararası imkanlarını kullanması.

Donald Trump 1 Dolar bile maaş istemediğini kendi twitter hesabından paylaştığı bu video ile duyurdu.
.@Modern_Do_Good #asktrump pic.twitter.com/I7AaH7AVRw
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21 Eylül 2015


Donald Trump’ın Başkanlık için verdiği çılgın vaatleri nelerdi?

1 – Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanması konusuna sıklıkça yer verdi.

2 – ABD / Meksika sınırına duvar örmek ve bunu Meksika’ya ödetmek ayrıca NAFTA anlaşmasını yeniden düzenlemek.

3 – ABD’deki camileri kapatacak ve müslümanları gözetim altında tutacak.

4 – ABD’nin yeni başkanı seçilen Trump, tahminen yaklaşık 11 milyon yasadışı göçmenin sınır dışı edilmesini savunuyor. Trump ayrıca doğumla gelen vatandaşlık hakkını da sonlandırma yanlısı.

Kanada’nın göçmenlik sitesi çöktü

Öte yandan Kanada Devletinin göçmenlik başvuruları için açtığı internet sitesinin de seçim akşamı çöktüğü bildirildi. Business Insider’da yer alan habere göre Trump’ın başkan seçilmesinin ardından tepkili ABD’liler çareyi Kanada’ya göç etmekte buldu. Seçim sonuçları belli olur olmaz saat 22.30’da internet sitesinin çöktüğü aktarıldı.
 
Son Güncelleme: 14.11.2016 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.