Duvelibe Bölgesi Işid'den Geri Alındı

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU/BAĞDAT, () - IRAK'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde bulunan Duvelibe bölgesi, IŞİD'li teröristlerden geri alındı. Bölgede yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD'li terörist öldürüldü. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı,...

24 Ekim 2014 Cuma 11:48
Duvelibe Bölgesi Işid'den Geri Alındı






Ahmet Haşim MUHTAROĞLU/BAĞDAT, () - IRAK'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde bulunan Duvelibe bölgesi, IŞİD'li teröristlerden geri alındı. Bölgede yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD'li terörist öldürüldü.
Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, 14. Kara Tugayı Güçleri ve Şii gönüllülerle birlikte IŞİD'in denetiminde bulunan Bağdat'ın güneyindeki Duvelibe bölgesine operasyon düzenledi. Duvelibe bölgesi geri alınırken yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ile büyük miktarda patlayıcı maddenin ele geçildiği belirtildi. IŞİD'li teröristler, Duvelibe bölgesinin denetimini ele geçirdikten sonra altyapıyı tahrip edip ev, köprü ve viyadükleri patlatmışlardı.

IRAK UÇAKLARI IŞİD MEVZİLERİNİ BOMBALADI
Irak Hava Kuvvetleri, Anbar, Samarra, ve Cezire Badiye bölgesindeki IŞİD ve El Kaide mevzilerini vurmaya devam ediyor. Irak Hava Kuvvetleri ayrıca kara kuvvetlerine, bazı bölgeleri IŞİD'den temizlemek için başlattığı operasyonlarda lojistik ve silah yardımı konusunda desteğini sürdürüyor. Irak Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine yönelik düzenlediği hava saldırılarının görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, IŞİD üyesi 4 terörist ile örgüte ait araç ve binaların uçaklar tarafından bombalanması yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.