Eğitime katkı için buluştular

  DIŞ HABER -  Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren ve eğitime katkı vermesiyle bilinen Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD), geleneksel “11.Egitime Katkı Gecesi“ni gerçekleştirdi. Yardım seven vatandaşların...

26 Nisan 2015 Pazar 15:34
Eğitime katkı için buluştular






  DIŞ HABER - 

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren ve eğitime katkı vermesiyle bilinen Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD), geleneksel “11.Egitime Katkı Gecesi“ni gerçekleştirdi.

Yardım seven vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eğitime katkı gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer, Gelsenkirchen Belediye Başkan yardımcısı Martina Ruduwitz, Belediye Meclis Üyesi Nezahat Kılınç ve çok sayıda dernek temsilcisi hazır bulundu.

Gecede, geçen yıl yaşamını yitiren TAYSD yönetim kurulu üyesi Turcan Doruköz(45) ve dernek üyesi Vecdi Özmercan ve tüm Türk şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Etkinlikte konuşan Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD) Başkanı Necmiye Öztürk, "Türk Alman Yardım Sevenler Derneği'nde gönüllü annelerimizle hiç bir karşılık beklemeden elimizden geleni çocuklarımız için yapıyoruz, çalışmalarımızı genişlettik, arttık engelli vatandaşlarımıza da el uzatmaya çalışacağız. Bu geceden elde edeceğimiz geliri yine çocuklarımızın eğitimi için kullanacağız" diyerek davetlilere katkıda bulunanlara teşekkür etti.

GÖNÜLLÜ HİZMET VERELERİN YANINDAYIZ

Davetliler arasında bulunan ve birde konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer, “aranızda bulunmak bizim için büyük bir mutluluk. Bütün dernekler bizim için önemlidir, ama topluma yararlı hizmetler verebilmek için gönüllü çalışan insanlar, bizim kalbimizde özel bir yere sahiptir. Başkonsolosluk olarak bölgemizdeki dernek ve vakıfların yanındayız. Dernek Başkanı Necmiye Öztürk ve arkadaşlarını kutluyorum“ dedi.

Konuşmaların ardından dernek başkanı Necmiye Öztürk ve başkonsolos Ufuk Gezer, birlikte dernekte gönüllü hizmet verenlere birer teşekkür plaketi taktim etti.

YARDIM ALAN ÖĞRENCİLER DE GECEYE SES VERDİLER


Türk Alman Yardım Sevenler Derneği tarafından burs alarak Türkiye'nin farklı kentlerinde eğitimini tamamlayan ve hala eğitim gören öğrenciler, hazırlayıp gönderdikleri birer video aracılığı ile dernek yöneticilere teşekkür ettiler. Salonda izletilen öğrencilerin videolarını davetliler büyük bir ilgiyle izlediler. Etkinlikte istiklal marşının 10 kıtasını okuyan minik Cenk Yorulmaz, salonu dolduran davetlilerden büyük alkış aldı.

Gecenin eğlence bölümünde Türkiye'den gelen ve mükemmel sesi ve yorumuyla Almanya'da yaşayanlara Türk müziği ziyafeti veren Deniz Gençay sahne aldı. Ardından Erkan Serçe ve Sinan Yılmaz, birbirinden güzel şarkılarıyla davetlileri coşturdu. Sanatçılara Kadir Şahin Orkestrası eşlik etti.

Görüntü dökümü

-Dernek Başkanı Necmiye Öztürk konuşurken

-Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Ufuk Gezer konuşurken

-Gönüllü dernek çalışanlara plaketleri verilirken

-Minik Cenk Yorulmaz istiklal marşı okurken

-Sanatçı Deniz Gençay şarkılar seslendirirken

Haber-kamera: Temel ELCİVAN-GELSENKİRCHEN/

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.