Erdoğan Obama'nın yüzüne bile bakmadı, sırtını döndü gitti

Çin'de ABD başkanı Obama ve Amerikan heyeti ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı politikacıların yüzüne bakma gereği bile duymadı. Erdoğan kısa süren konuşmasının ardından heyetiyle birlikte ayağa kalkarak toplantıyı beklenenden çok daha kısa sürede bitmesini sağladı.

05 Eylül 2016 Pazartesi 00:56
Erdoğan Obama'nın yüzüne bile bakmadı, sırtını döndü gitti






Erdoğan Obama'nın yüzüne bile bakmadı, sırtını döndü gitti


G 20 Zirvesi'ne katılmak üzere Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında kısa süren toplantıda ilginç detaylar ortaya çıktı. Soğuk rüzgarlar esen heyetler arası toplantı sırasında Erdoğan'ın konuşması sürecince Obama'nın yüzüne bile bakmaması dikkat çekiyor.

Toplantı sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ayağa kalktıktan hemen sonra heyetiyle birlikte odayı terk ederken, Obama'nın arkasından hızla ilerleyerek tokalaşmak istemesi gözlerden kaçmadı.
Türkiye'yi FETÖ'cü darbe sırasında adeta sırtından hançerleyen Amerikan yönetiminin, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'i el üstünde tutması, Suriye'de ise bir başka terör örgütü PKK'yı paralı askeri gibi kullanması Washington yönetimi ile Ankara arasında son 6 aydır gerginliğe neden oluyor.

Çin'in Hangcou kentinde gerçekleşen görüşme sonrası Amerikan heyetinin yaşadığı soğuk duş ekranlara böyle yansıdı.

AMERİKAN HEYETİNE SOĞUK DUŞ

Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğu görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa tuttuğu konuşmasını metine bağlı olarak yaptı. Türkçe konuşmasını bitirmesinin ardından Erdoğan'ın kapıya yönelerek heyetiyle birlikte dışarı çıkması Amerikan başkanına soğuk  duş etkisi yarattı.
Suriye'de teröristlerle, bir başka terör örgütü IŞİD'e karşı savaştığını iddia eden ABD yönetimi, son bir yıldır bu ülkede yürüttüğü hava saldırılarında, Irak işgali sırasında kullandığından çok daha fazla hava gücü ve bomba kullandığı ortaya çıkmıştı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.