Erdoğan: Türkiye’nin enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bunları çeşitlendirmekte bir zorunluluğumuz var

 hsan EKİCİ – BRATİSLAVA / SLOVAKYA / - Slovakya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ile birlikte Türkiye-Slovakya İş Forumu'na katıldı. Forumda bir konuşma yapan Erdoğan,...

31 Mart 2015 Salı 17:18
Erdoğan: Türkiye’nin enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bunları çeşitlendirmekte bir zorunluluğumuz var






 hsan EKİCİ – BRATİSLAVA / SLOVAKYA / - Slovakya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ile birlikte Türkiye-Slovakya İş Forumu'na katıldı. Forumda bir konuşma yapan Erdoğan, “Türkiye’nin enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bunları çeşitlendirmekte bir zorunluluğumuz var” dedi.

Slovakya ile verimli çalışmalar yürüteceklerine inandıklarını ve iki ülke arasında yatırım rakamlarını yükseltmek gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Ekonomik işbirliğimizi sadece ticarete değil yatırımlara da dayandırmak zorundayız” dedi. Erdoğan, Türk şirketlerini, iş adamlarını Slovakya’ya daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye’nin yükselen bir güç durumunda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarımsal üretimde Avrupa’da birinci sıradayız” dedi. Konuşmasında inşaat sektöründeki gelişmelerden de bahseden Erdoğan, “12 yıl içerisinde sadece TOKİ olarak 650 bin konut inşa edip, teslimini yaptık” diye konuştu.

Türkiye’nin enerji ihtiyacının sürekli arttığını vurgulayan Erdoğan, yenilenebilir enerjide çok ciddi adımlar attıklarını söyledi. Slovakya’nın nükleer enerji konusunda deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bunları çeşitlendirmekte bir zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Enerji kaynaklarından elde edilen imkanların barış ve refah kaynağı haline dönüşmesi için her türlü çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Konuşmasında Avrupa Birliği sürecine de değinen Erdoğan, “AB ile yeni fasılların açılması konusunda daha adil davranılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.