Evlenmeden ‘selfıe’ Çekmek Yasak

 Hindistan’ın Mumbai kentinde, evli olmadan ‘selfie’ çeken çiftler tutuklanıyor. Mumbai Mirror’ın haberine göre, artık fotoğraf çekerken elini arkadaşının beline koymak ya da ya grup ‘selfie’sinde...

30 Eylül 2014 Salı 17:55
Evlenmeden ‘selfıe’ Çekmek Yasak






Evlenmeden ‘selfıe’ Çekmek Yasak

Hindistan () - Hindistan’ın Mumbai kentinde, evli olmadan ‘selfie’ çeken çiftler tutuklanıyor.

Mumbai Mirror’ın haberine göre, artık fotoğraf çekerken elini arkadaşının beline koymak ya da ya grup ‘selfie’sinde sarılmak, polisin aldığı yeni talimatlara göre suç sayılmaya başlandı.

Bu ay Mumbai’de yaşanan iki farklı olayın birinde, bir alışveriş merkezinin önünde ‘selfie’ çeken çift “birbirlerine sarıldıkları” gerekçesiyle tutuklandı. Diğer olayda ise arkadaşlarıyla ‘selfie’ çeken gruptan iki erkek, “karşı cinsten arkadaşlarına dokundukları için” tutuklandılar. Her iki olayda da tutuklular, ahlaka aykırı hareketten ötürü 1200’er ruble para cezasına çarptırıldı. Her iki olayda da polisler, neyin “ahlaka aykırı” sayıldığı konusunda gençlere net bir açıklama yapamadılar.


GÖREVLERİ TACİZİ ÖNLEMEK

Polisin haftaya yapılacak olan Navatri Festivali için aldığı güvenlik önlemlerinin ve Hindistan’da artış gösteren taciz vakalarına karşı tedbirlerin sebep olduğu düşünülen bu tutuklamalarla ilgili polis komiseri Rakesh Maria, “Tacize karşı kurulan ekiplerin görevinin çiftlere müdahale etmek olmadığını” söyledi.

Mumbai Mirror’da çalışan gazetecilerin yerel polis yetkileriyle irtibat kurarak sordukları sorular üzerine, tutuklamaların “özel olarak şikayet edildiği için” gerçekleştiğini öne sürdü. Buna karşın polis müfettişi Subhash Daphale ise, bu konuda bir telefon ya da şikayet gelmediğini, çiftin bankta otururken “ahlaksız hareketlerde” bulunduğunu, oradan geçen bir polis aracının da bunu tespit ettiğini iddia etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.