F-16 Savaş uçağı, küçük uçakla havada çarpıştı

Amerikan ordusuna ait bir F-16 savaş uçağı, havada Cessna tipi bir uçakla çarpıştı. Uçakların parçaları tatilcilerin üzerine düştü

07 Temmuz 2015 Salı 20:08
F-16 Savaş uçağı, küçük uçakla havada çarpıştı








F-16 Savaş uçağı, küçük uçakla havada çarpıştı

Amerika'da Güney Carolina üzerinde bir savaş uçağı ile Cessna tipi C150 uçak havada çarpıştı. Charleston yakınlarında meydana gelen kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Çarpışma sırasında meydana gelen patlama sesi duyanları dehşete düşürdü. Her iki uçak içerisinde kaç pilot ve yolcu bulunduğu konusunda bir açıklama yapılmadı..

Cessna C150 uçakların iki pilot ve iki yolcu kapasiteli olanları var. Daha çok pilot eğitimi ve ilaçlama için kullanılan bu modellerden ABD'de eyaletler arası uçuşlarına kısıtlama getirildi.
11 Eylül saldırılarının ardından Cessna tipi uçakların büyük şehirlerin üzerinde seyri de karmaşık bir prosedüre tabi tutuluyor.

Düşen her iki uçağın neden olduğu yangına müdahale eden North Charleston İtfaiye sözcüsü Bianca Bourbeau ilk kez bir savaş uçağının sivil uçakla çarpıştığını söyledi.

İKi uçağın havada çarpışmasının ardından F-16'ya ait parçaların, kaza yeri yakınlarındaki karavanların bulunduğu alana düştüğü açıklandı. Uçak parçalarından karavanlara çarpanların görüntüleri Amerikan Televizyonlarında gösteriliyor.,

Uçağın bağlı bulunduğu birliğin komutanı ise kaza ile ilgili açıklama yapmayacağını belirterek kaza sırasında ölenlerin cesetlerinin teşhisi için ailelerinin gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 07.07.2015 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.