FAS KRALI FRANSA'YA KIZDIĞI İÇİN TÜRKİYE'YE TATİLE GELMİŞ

İSPANYOL basını özel bir ziyaret için İstanbul'da bulunan Fas Kralı 6'ncı Muhammed Rabat ve ailesinin tatil için neden Türkiye'yi seçtiğine açıklık getirdi. El Mundo gazetesi, Fas Kralı 6. Muhammed'in Fransa topraklarında bulunan...

28 Aralık 2014 Pazar 14:29
FAS KRALI FRANSA'YA KIZDIĞI İÇİN TÜRKİYE'YE TATİLE GELMİŞ






FAS KRALI FRANSA'YA KIZDIĞI İÇİN TÜRKİYE'YE TATİLE GELMİŞ

İSPANYOL basını özel bir ziyaret için İstanbul'da bulunan Fas Kralı 6'ncı Muhammed Rabat ve ailesinin tatil için neden Türkiye'yi seçtiğine açıklık getirdi. El Mundo gazetesi, Fas Kralı 6. Muhammed'in Fransa topraklarında bulunan kraliyet ailesinin malı olan Betz Şatosu'na Fransız yetkililer ile yaşadığı casusluk sorunu nedeni ile bu yıl gitmeyerek Türkiye davetini kabul ettiğini yazdı.
Gazete, Kraliyet ailesinin her yıl uzun süreli tatil için Fransa'ya gittiğini ancak Fransız devlet Başkanı François Hollande ile aralarındaki diplomatik krizden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifine 'Evet' yanıtı verdiğini iddia etti. Kral'ın Türkiye seçiminin sadece bir tesadüften ibaret olmadığını ileri süren gazete, Kraliyet ailesine yakın diplomatların Fas ile Fransa'nın tarihinin en uzun süreli diplomatik krizlerinden birini yaşadığına dikkat çekti.
Fas Kralı 6. Muhammed ve eşi Kraliçe Selma'nın 2002 yılında evlendiğinden bu yana ilk defa böylesine uzun süreli baş başa bir tatil yaptığını yazan El Mundo gazetesi Kralın esas dinlenme yerinin Betz Köşkü olduğunu belirtti. Fransız hükümeti, casuslukla mücadele Şefi Abdellatif Hammouşi'nin, Fas'ın kontrolu altındaki eski İspanyol sömürgesi Sahra bölgesinin bağımsızlığını isteyen militanlara işkence uyguladığını öne sürerek, Hammouşi aleyhinde 3 ayrı suç duyurusunda bulunmuş ve Paris'teki Fas büyükelçiliğine bir polis baskını düzenlemişti. Bu olay üzerine devreye giren Fas Kralı 6. Muhammed Fransa ile tüm diplomatik ilişkileri asgari düzeye indirmişti. Bu arada Fas Kralı'nın ailesi ile geçirdiği tatil fotoğrafları ülkesinde büyük ilgi görüyor.
Kraliçe Selma'nın Facebook'dan yayınladığı bazı fotoğrafları yayınlayan Fas basını Kraliyet ailesinin sıradan kişiler gibi İstanbul'da güzel bir tatil geçirdiklerini belirtti.
 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.