Flaş gelişme, Suriye ordusu, Halep'i tamamen ele geçirdi

Suriye ordusu, son iki yıldır çembere aldığı Halep kentini tamamen ele geçirdiğini duyurdu.

12 Aralık 2016 Pazartesi 23:52
Flaş gelişme, Suriye ordusu, Halep'i tamamen ele geçirdi






Flaş gelişme, Suriye ordusu, Halep'i tamamen ele geçirdi


Suriye'de son durum, Suriye'deki iç savaşın başladığı günden buyana Suriye ordusu, en büyük başarıyı elde etti. Onbinlerce kişinin katledilmesi pahasına Suriye ordusu Halep'in tamamen ele geçirildiğini duyurdu. Suriye kentin doğusundaki militanları da püskürtmesinin ardından Halep’te resmi olarak zafer ilan etti. Bölgede görev yapan STK temsilcileri gün boyu en az 300 kişinin Suriye askerleri tarafından infaz edildiğini iddia ediyor

Şeyh Said Mahallesi’nin geri alınmasının ardından Suriye ordusu ve yerel güçler, belirgin bir ilerleme kaydederken militanların kentin küçük bir bölgesine sıkıştırıldığı kaydedildi.

Suriye ordusunun kuşatmasındaki militanlar, durumlarının ‘inanılmaz derecede zor’ olduğunu söyledi. Kentteki birçok ‘muhalif’ de sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda Suriye ordusunun ilerleyişine devam ettiğini belirterek ‘veda’ mesajları paylaştı.  

ESAD’DAN ORDUYA TEBRİK

Suriye resmi televizyonu SANA’nın haberine göre, Devlet Başkanı Beşar Esad da Halep zaferinin ardından Suriye ordusunu başarılarından dolayı tebrik etti.

KENTTE KUTLAMALAR BAŞLADI

Öte yandan zaferin yerel televizyon kanallarında ilan edilmesinin ardından Halepliler sokakları doldurdu. Kutlamalara başlayan Halepliler, Suriye Devlet Başkanı Esad ve ordu lehinde sloganlar atarken, kentin birçok yerinde de havaya ateş edildi.
Anahtar Kelimeler:
Suriyede Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.