Frankfurt’ta mültecilere destek yürüyüşü

  Almanya'nın Frankfurt kentinde, mültecilere yönelik baskılar ve ırkçı saldırılar bir yürüyüşle protesto edildi. Demokratik kitle örgütleri ve sol grupların düzenlediği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe Demokratik...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:12
Frankfurt’ta mültecilere destek yürüyüşü






 

Almanya'nın Frankfurt kentinde, mültecilere yönelik baskılar ve ırkçı saldırılar bir yürüyüşle protesto edildi. Demokratik kitle örgütleri ve sol grupların düzenlediği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) gibi Türkiye kökenli sol gruplar da destek verdi. Aşırı sağcılar aleyhine sloganlar atan grup, “Sağcı şiddetin tüm mağdurlarıyla dayanışma”, “Nazileri kovun, mülteciler kalsın” yazılı pankart taşıdı. Yürüyüş basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA HEİDENAU KENTİNDE OLAYLAR YAŞANMIŞTI

Almanya'ya bu yılın sonuna kadar 800 bin mültecinin gelmesi bekleniyor. Bu mülteci akını karşısında şehir idareleri buldukları büyük boş binalara mültecileri yerleştiriyorlar. Buna karşın Alman aşırı sağcıların mültecilere yönelik tehdit ve baskıları da artıyor. Geçtiğimiz hafta Heidenau kentinde mülteci yurdu önünde ırkçıların günlerce süren protestolar olmuştu. Aşırı sağcılar zaman zaman polisle çatışmıştı. Mültecilere yönelik bu şiddet olayları toplumun her kesiminden ve politikacılardan tepki görmeye devam ediyor. Başbakan Angela Merkel de geçtiğimiz çarşamba Heidenau'daki mülteci yurdunu ziyaret ederek daha fazla hoşgörü istemişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:


Eylemden genel görüntüler

Açıklama

Detaylar

Haber: Hakan AYTAŞ - fotoğraflar: Ahmet HAŞİM MUHTAROĞLU/FRANKFURT ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.