Fransa'da 'Ermeni soykırımı yok' demek artık suç oldu

Fransız milletvekilleri akşam üzeri "Ermeni soykırımı inkarına da" cezayı getiren yasa değişikliği teklifini kabul etti. Daha önce AİHM'lik olan dava yüzünden bazı avrupa ülkeleri hukuk önünde rezil olmuştu

02 Temmuz 2016 Cumartesi 08:32
Fransa'da 'Ermeni soykırımı yok' demek artık suç oldu






Fransa'da 'Ermeni soykırımı yok' demek artık suç oldu


Ermeni yalanları bir ülke de daha yasa ile koruma altına alın 'Yalan' oldu. Demokrasi ve ifade özgürlügü konusunda mangalda kül bırakmayan Fransızlar Ermeni yalanlarını yasayla koruyan buna inanmayanları cezalandıran ikinci ülke oldu. Politik Sahtekarlıkta  Madam Mitterand ile Sarkozy'i bile geride bırakan François Hollande, tarihçilerin bile 'Var' demeye cesaret edemediği tarihi olayları inkar edenleri Yahudi Soykırım yasasının içine alarak diğer AB ülkelerine de örnek oldu.  Ermeni yalanlarını bir yasa ile koruma altına alan Fransız parlamentosu ülke sınırları içinde bu yalana inanmayanları artık cezalandıracak.

Fransız milletvekilleri akşam üzeri "Ermeni soykırımı inkarına da" cezayı getiren yasa değişikliği teklifini kabul etti.

Fransa hükümeti tarafından hazırlanan tasa değişikliği teklifi "Eşitlik ve Vatandaşlık" ismi altında "Adalet ve yargı" tarafından tanınmış insanlık suçları, savaş suçları, soykırımları, köle ticareti suçlarının inkarı, önemsizleştirilmesi, küçük görülmesi gibi durumlarda para cezası ve 1 sene hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor.

Gazetecilerin sorularına cevap veren Devlet Bakanı Ericka Bereigts bugüne kadar sadece Yahudi soykırımı inkarına ceza veren yasanın bu değişiklik ile tüm insanlık, savaş suçları ve "Ermeni soykırımı" inkarının da ceza kapsamına alacağını söyledi. Bakan Bereigts, Sözde Ermeni soykırım inkarına ceza yasasının Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir seçim vaadi olduğunu da belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.